Jong PSV diep in blessuretijd ten onder

Jong

Jong PSV heeft de laatste wedstrijd van 2020 op ongelukkige wijze verloren. Fodé Fofana zette de Eindhovenaren al vroeg op voorsprong, maar Thomas Verheijdt kopte Almere City in de tweede helft langszij. Elias Sorensen zorgde in de absolute slotfase voor de 1-2, waardoor 2020 voor Jong PSV met een domper eindigde.

Jong PSV startte met Müller op doel, Saibari droeg voor het eerst de aanvoerdersband om de rechterarm. De wedstrijd kende een geweldig begin voor Jong PSV. Fode Fofana maakte na vier minuten spelen al de openingstreffer. Het leek een mooie avond te gaan worden voor de jonge spits, maar een kleine twintig minuten later moest hij het veld verlaten met een blessure. Tot dat moment had de ploeg van Peter Uneken het heft in handen, maar Almere City kwam steeds meer in de wedstrijd. Dat leidde tot een aantal enorme kansen voor de uitploeg. Dit was het moment voor Vincent Müller om zich te onderscheiden, de Duitse doelman keerde een aantal ballen op geweldige wijze en zorgde ervoor dat Jong PSV met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

In het begin van de tweede helft had Jong PSV de wedstrijd aardig in handen. Müller werd wat minder vaak getest en de Eindhovenaren kwamen er zo nu en dan gevaarlijk uit. Zo waren Jeremy Antonisse en Saibari gevaarlijk, maar lukte het hen niet om de voorsprong te verdubbelen. Tot twintig minuten voor tijd kwam de uitploeg nauwelijks tot grote kansen, maar in de 73e minuut werd de ban tóch gebroken. Verheijdt kopte de bal in het doel. De selectie uit Almere bleef op de deur bonzen en helaas bleef het niet bij één doelpunt. Diep in blessuretijd was een schot van Sorensen de sluitpost van Jong PSV te machtig en eindigden de beloften alsnog met lege handen.