Jong PSV boekt knappe zege op Sparta

Jong PSV boekt knappe zege op Sparta
2 min

Op een zonnige Tweede Paasdag heeft Jong PSV knap gewonnen van Sparta Rotterdam. Aboukhlal en Mauro scoorden voor de ploeg van Haar.

Jong PSV de betere
Zo’n 934 toeschouwers waren op paasmaandag naar De Herdgang gekomen voor het duel tussen de nummer twee en vijf. Zij zagen Jong PSV goed starten tegen de Rotterdammers. Zo kreeg Aboukhlal al na tien minuten een grote kans op de openingstreffer. De buitenspeler kreeg de bal via een fraaie Jong PSV-aanval, maar doelman Coremans pakte zijn schot knap. De ploeg van Haar was de betere in de eerste helft, maar scoorde niet. Lonwijk en Ramselaar waren via afstandsschoten wel dichtbij een doelpunt. Sparta was vooral gevaarlijk via counters en omschakelmomenten. De gevaarlijkste man van de bezoekers was Veldwijk. Drie keer schoot de aanvaller op doel, drie keer redde Roulaux goed.


Knappe zege
Ook in de tweede helft stond Sparta compact. Tot veel grote kansen kwam Jong PSV daardoor niet in de openingsfase van de tweede helft. Beide partijen probeerden het vooral van afstand. In de 66e minuut gleed een Sparta-verdediger uit waardoor Piroe vrij door kon lopen richting doel. De spits zag Aboukhlal helemaal vrijstaan en legde af. Laatstgenoemde kon eenvoudig binnentikken. Na de goal moest Sparta meer risico’s nemen om in de race te blijven voor het landskampioenschap. Hier profiteerde de Jong PSV-aanvallers goed van. Tien minuten voor tijd werd Aboukhlal in zijn rug geduwd in de zestien. Jong PSV kreeg een penalty die vervolgens werd binnengeschoten door Mauro.

Opstelling Jong PSV
Roulaux, Wallenburg (89/Hattu), Daverveld, Soulas, Theunissen, Ramselaar (74/Frey), Aboukhlal (84/Schoonbrood), Verreth, Piroe, Mauro, Lonwijk