Jong PSV beleeft pijnlijke avond in Leeuwarden

3 min
Jong

Jong PSV verloor met 5-1 in Leeuwarden van SC Cambuur. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie bleek een maatje te groot voor de Eindhovense beloften. Jeremy Antonisse scoorde namens Jong PSV, het was zijn eerste doelpunt voor de beloftenploeg.

Vroege voorsprong niet genoeg
De wedstrijd begon met een droomstart voor Jong PSV. Na vijf minuten spelen werd Jeremy Antonisse heel slim vrijgespeeld. De buitenspeler liep slim weg, kwam oog in oog met de Friese doelman en rondde koeltjes af met de hulp van de binnenkant van de paal, zijn eerste goal voor Jong PSV. Ook Fedde Leysen leek bijna eerste doelpunt te maken voor de ploeg, van dichtbij kopte hij net naast het doel. Het was zijn eerste basisplaats voor de beloften van PSV. Ook Maxime Delanghe liet zich van zijn beste kant zien. Van een meter of vijftien kon er vrijuit geschoten worden richting zijn doel, maar met een goede reflex hield hij het net leeg. Helaas hield de voorsprong niet stand. Weer kwam de thuisploeg van dichtbij tot schietkans en nu was Delanghe kansloos, 1-1. De voorsprong was bijna binnen een minuut weer terug door Joel Piroe, maar de spits prikte enkele centimeters naast. Later was het weer Delanghe die zijn waarde liet zien. Met een knappe reflex wist hij een goed schot te blokkeren. Jong PSV probeerde de voorsprong terug te krijgen. Nigel Thomas deed tien minuten voor rust nog een prima poging met een hard schot op de vuisten van de doelman. Helaas was de inzet weer voor de thuisploeg. Robert Mühren werd slim vrijgespeeld en deze keer was Delanghe kansloos. Nog geen vijf minuten later was het weer raak, Mühren wist weer slim de verdediging van Jong PSV te omzeilen. Op slag van rust lag de voorsprong bij de thuisploeg.

Van kwaad tot erger
Jong PSV had wat goed te maken in het tweede bedrijf. Een goede kans kwam voor Mathias Kjølø. Hij gaf een slimme voorzet op Thomas die net iets te hoog was om binnen te koppen. Ook Antonisse ging voor zijn tweede doelpunt, maar zijn schot werd geblokkeerd.Uiteindelijk ging het van kwaad tot erger. Een Friese voorzet kwam precies aan op de voeten van Cambuur-spits Jamie Jacobs, 4-1. Kjølø leek het even goed te maken, maar een verdediger van de Friezen gooide zich voor zijn schot op het laatste moment. Ook Piroe testte de reflexen van de Friese doelman. Na een slim passje van Mees Kreekels schoot hij van dichtbij op de keeper. Na een aantal goede kansen was het toch weer de thuisploeg met een doelpunt. Uit een lastige hoek werd hard en hoog ingeschoten voor de vijfde Friese goal van de avond. Een comeback was onmogelijk, 5-1 werd de eindstand.