Jong PSV begint week goed met overwinning op leeftijdsgenoten AZ

Jong

Dik een week na de 5-3 overwinning op Almere City wisten de mannen van Ruud van Nistelrooy deze keer Jong AZ opzij te zetten. Op PSV Campus de Herdgang werd er zodoende, voor het eerst dit seizoen, voor de tweede keer op rij gewonnen.

Controleren
De start van de wedstrijd was voor beide ploegen veelbelovend. Na minder dan een minuut kapte Maxi Romero zich al naar een eerste grote kans, maar zijn inzet werd gekeerd. Even later was het Jong AZ, dat van dichtbij op de paal schoot. Jong PSV controleerde daarna de wedstrijd, maar kwam niet tot grote kansen. Tot Maxi Romero, na 28 minuten, alleen voor de goal werd gezet door Ismael Saibari. El Tigre werkte koelbloedig af en zo nam Jong PSV, nu ook op het scorebord, de leiding in de wedstrijd.

Uitspelen
In de tweede helft begon Jong PSV pas echt met domineren. Nadat twee grote kansen nog niet tot een grotere voorsprong hadden geleid, was het de boomlange Jenson Seelt die vanuit een corner de bal binnenkopte. Daarna speelde Jong PSV de wedstrijd rustig uit. Even was er nog Cheick Touré die de bal bijna voorbij de keeper krulde, maar die kon met de vingertoppen nog net redding brengen. Romero, die opnieuw aansloot vanuit de A-selectie, speelde bijna een volledige wedstrijd. Vrijdag wacht er weer een nieuwe uitdaging voor Jong PSV. Dan komt Top Oss op bezoek.

Delanghe, Markelo, Seelt, Van de Blaak, (76/Leysen) Bahadir; Kjølø, (58/Nassoh) Tielemans, Saibari; (76/Touré) Bakayoko, (87/Colyn) Romero, (58/Matuta) Sealy.