Jong PSV begint vierde periode met zege

Jong PSV heeft weer eens gewonnen in de Jupiler League. Na vier wedstrijden zonder zege werd vrijdagavond FC Volendam verslagen met 2-1. Doelman Koopmans maakte zijn rentree na lang blessureleed.

Terugkeer Koopmans, negende treffer Malen
Koopmans, die voor het eerst weer in actie kwam sinds 28 april 2017, was al snel belangrijk voor Jong PSV: FC Volendam-spits Stroo liep na vijf minuten alleen op doel af, maar schoot vervolgens recht op de doelman, die knap redde. Drie minuten later was het wel raak, maar dan aan de andere kant. Malen rondde een fraaie bal van Ritzmaier beheerst af en scoorde zo zijn negende seizoenstreffer. Diezelfde Malen kreeg een kwartier later een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen. De buitenspeler kon de bal vrij binnenschieten na een fraaie aanval via o.a. Rigo en Carolina, maar hij gleed de bal over. De eerste helft kende verder weinig hoogtepunten.

Malen rondde na acht minuten spelen beheerst af Malen rondde na acht minuten spelen beheerst af

Rode kaart Evers
Het begin van de tweede helft leek in veel opzichten op de eerste helft: het spel golfde op en neer, maar beide ploegen creƫerden weinig. Na een klein uur spelen kwam daar verandering in, toen Jong PSV een vrije trap kreeg. Ritzmaier schoot de bal richting tweede paal, waar Teze helemaal vrij stond. De centrale verdediger kopte de bal naar Verreth, die in een leeg doel binnen kon tikken: 2-0. In de 67e minuut moesten de bezoekers met 10 man verder: verdediger Evers kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus vertrekken. FC Volendam wist vlak voor tijd nog wel te scoren met een man minder: Tol kopte binnen en maakte het nog even spannend. Jong PSV trok de zege over de streep en begon goed aan de vierde periode in de Jupiler League.