Jeugdige PSV’ers winnen vierlandentoernooi met Oranje O17

Jeugdige PSV’ers winnen vierlandentoernooi met Oranje O17
3 min

Elf jeugdspelers van PSV kwamen uit voor een vertegenwoordigend elftal in de categorieën onder-18, onder-17, onder-16 en onder-15. Een overzicht van onze jeugdinternationals:

Oranje O17
Joost De Schutter en Jeremy Antonisse (beiden PSV O17) werden geselecteerd voor Oranje O17 en speelden een vierlandentoernooi in Portugal. In de eerste wedstrijd stond middenvelder De Schutter in de basis tegen Spanje. Nadat ze op een verdiende 1-0 voorsprong kwamen, kon ook de ingevallen Antonisse de ploeg niet behouden van een late tegentreffer en eindigde het duel in 1-1. In het tweede duel tegen het gastland viel het kwartje wel de goede kant op. Wederom kwamen beide PSV’ers in actie tegen de Portugezen. Antonisse als basisspeler, De Schutter als invaller. Waar het tegen de Spanjaarden vlak voor tijd mis ging, pakte Oranje O17 nu de overwinning in de laatste minuten: 2-1. De laatste interland werd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Joost De Schutter begon als aanvoerder aan het duel en boekte met zijn ploeg een verdiende 3-1 overwinning. Door een gunstige uitslag bij Spanje - Portugal (1-2) leverde deze overwinning ook nog een de toernooizege op. Een mooie afsluiter van de interlandperiode.

Oranje O16
Van 7 tot 11 februari nam Oranje O16 met zes PSV’ers in de selectie deel aan het UEFA Development Tournament in de Portugese Algarve. Het bleek voor Mylian Jimenez, Dylan Hopman, Naïm Matoug, Nawaaz Landfeld, D’Leanu Arts (allen PSV O16) en Aron van Lare (PSV O17) een leerzaam toernooi tegen sterke tegenstanders. Met Jimenez in de basis werd de eerste interland gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. In een wedstrijd waarin het team vrijwel de hele tijd de bovenliggende partij was, kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel en werd er uiteindelijk na strafschoppen verloren. Ook tegen Portugal (0-1), waar vier PSV’ers in de basis stonden (Arts, Hopman, Landfeld, Matoug) en Argentinië (1-3), met twee spelers uit onze jeugd in de basis (Van Lare en Arts) werd niet gewonnen.

Noorwegen O18
Mathias Kjølø van PSV O19 speelde in het Spaanse La Manga twee oefeninterlands met Noorwegen O18. De middenvelder kwam zowel tegen Slowakije (basis, 3-1 overwinning) als Portugal (ingevallen, 3-1 nederlaag) in actie.

België O15
Op woensdag 13 februari kwamen Kjell Peersman en Milan Govaers uit voor België O15. Beide spelers uit PSV O15 speelden zestig minuten in de 3-1 gewonnen interland tegen Engeland.