Jeugd PSV ijzersterk in topduels

Op de tweede zaterdag van februari kwamen alle jeugdteams van PSV in actie. Met name voor PSV O19 stond er een cruciale topper tegen Feyenoord op het programma.

O13 onderuit in Arnhem
Waar PSV O13 in de najaarscompetitie slechts twee keer puntverlies leed, is dat aantal na drie duels in de kampioenspoule al bereikt. Na het gelijke spel tegen Feyenoord volgde een overwinning op Excelsior, maar vandaag bleek Vitesse te sterk met 3-1. De ploeg kwam in de eerste helft snel op een ruime achterstand en kwam deze niet meer te boven.

O14 wint nipt door Verkooijen
In de vorige speelronde boekte PSV O14 de eerste overwinning in de kampioenspoule en ook vandaag wist de ploeg de volle buit te pakken. Mede dankzij een uitstekende defensie won de ploeg met 1-0 op bezoek bij FC Utrecht. Nicolas Verkooijen maakte in de tweede helft de enige treffer door een afvallende bal van twintig meter in het doel te schieten.

O15 overtuigend langs Ajax
Voor PSV O15 stond de eerste topper in de strijd om te landstitel op het programma. Op de eigen PSV Campus De Herdgang ontving de ploeg van Vincent Heilmann Ajax. Jason van Duiven, de veel scorende spits, zette PSV in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na de rust liep de O14 door doelpunten van Zimuangana (twee keer) en Jager uit naar een 4-1 overwinning.

O16 haalt uit tegen Feyenoord
Ook PSV O16 speelde een topduel in Eindhoven en daarin bleek het veel te sterk voor de leeftijdsgenoten van Feyenoord. In beide helften werd er drie keer gescoord door PSV. Lourens opende de score, waarna Gonzaga en Simons voor de 3-0 ruststand zorgde. De uiteindelijke eindstand werd 6-1, doordat Van Bommel, Gonzage wederom en El Allachi het net wisten te vinden.

PSV O17 blijft ongeslagen
Voor het vierde duel op rij heeft PSV O17 punten gepakt. Met tien punten uit de eerste vier duels mag het zich dan ook koploper noemen in de kampioenspoule. Vandaag veegde het in eigen huis FC Utrecht van de mat met 5-0. De grote man aan de kant van de O17 was spits Milan van de Riet. De nummer negen maakte een hattrick. Berete en Nassoh zorgden voor de overige goals.

PSV O19 sluit aan bij de top van de kampioenspoule
Met slechts een punt uit de eerste twee duels moest de O19 drie punten pakken op bezoek bij Feyenoord om weer aan te sluiten bij de top van de competitie. De ploeg van Ruud van Nistelrooy was in de eerste helft de betere en kwam ook op voorsprong. Na een goede voorzet van Doudah verlengde Geelmuyden de bal met het hoofd tegen een verdediger van Feyenoord aan. Laatstgenoemde werkte de bal in het eigen doel. Na de rust kwam de O19 snel met tien man te staan toen Alberto Puts zijn tweede gele kaart pakte. Ruim een half uur knokte en gooide de spelers zich voor elke bal en deden ze er alles aan om de punten mee te nemen naar Eindhoven. En dat lukte! PSV O19 won de topper met 1-0 en heeft zo weer aansluiting met de top van de kampioenspoule.