Jetro Willems verlengt contract tot medio 2018

Artikel
Jetro Willems verlengt contract tot medio 2018

Vleugelverdediger Jetro Willems heeft zich tot de zomer van 2018 verbonden aan PSV. Het contract van de Rotterdamse verdediger zou komende zomer aflopen, maar de club en hij hebben het contract met de duur van een seizoen verlengd.

‘PSV en Eindhoven in mijn hart’
Eerder deze week gaf Willems voor de camera van PSV TV al aan enorm blij te zijn met de contractverlenging. “Vorig seizoen ben ik naar Marcel Brands gegaan en ik heb hem verteld dat ik niet wegga zonder dat iemand betaalt. Toen verwachtte iedereen dat het deze zomer afgelopen zou zijn, maar dat was helemaal niet de bedoeling. PSV en Eindhoven zitten in mijn hart. Ik wil die derde titel achter elkaar pakken.” Behalve blij is Willems ook opgelucht. “Door omstandigheden duurde het wat langer voordat ik heb verlengd, vond ik zelf. Maar eindelijk kan ik naar de fans toe duidelijkheid geven.”

Bijna 200 wedstrijden
Willems kwam in 2011 over van Sparta Rotterdam en speelde sindsdien in totaal al bijna 200 wedstrijden voor PSV. Daarin maakte de linksback tien goals en gaf hij talloze assists. Willems speelde hij een belangrijke rol in de kampioenschappen van PSV de afgelopen twee seizoenen en speelde inmiddels ook al 22 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Naast de twee titels won hij met PSV driemaal de Johan Cruijff Schaal, een KNVB Beker en overwinterde hij vorig seizoen in de UEFA Champions League.

Jetro Willems verlengde vrijdagmiddag in het bijzijn van Marcel Brands zijn contract | © Photo-Prestige Jetro Willems verlengde vrijdagmiddag in het bijzijn van Marcel Brands zijn contract | © Photo-Prestige

Brands: ‘Nooit zorgen gemaakt’  
Voor de contractondertekening vrijdagmiddag op De Herdgang nam technisch manager Marcel Brands het woord. Hij vertelde niet alleen blij te zijn dat Willems woord heeft gehouden, maar ook dat hij altijd vertrouwen heeft gehad in de intenties van Willems. “Ik heb vaak naar buiten toe aangegeven dat ik me niet te veel zorgen heb gemaakt over deze contractverlenging. Jetro gaf al snel aan dat hij PSV niet transfervrij wil verlaten. Ik ben heel blij dat hij vandaag de daad bij het woord voegt."

Bekijk ook