Jetro Willems naar Eintracht Frankrurt

Artikel
Jetro Willems naar Eintracht Frankrurt

Jetro Willems vertrekt bij PSV. De 23-jarige verdediger die tweemaal kampioen werd met PSV vervolgt zijn carrière in Duitsland bij Eintracht Frankfurt. Willems speelde 144 eredivisiewedstrijden voor PSV en kwam daarbij tot elf treffers.

Debuut
Jetro Willems werd na zijn debuut in het betaald voetbal bij Sparta Rotterdam in 2011 opgenomen in de jeugdopleiding van PSV. In zijn eerste seizoen kwam de toen pas 17-jarige vleugelverdediger al tot twintig eredivisiewedstrijden en zes duels in de UEFA Europa League. Ook won hij met PSV in dat seizoen de KNVB Beker. In 2012 debuteerde Willems namens het Nederlands elftal. Hij kwam nadien ook in actie op het Europees Kampioenschap en geldt daarop nog altijd als de jongste speler ooit. Willems was destijds 18 jaar en 71 dagen ‘oud’.


Prijzen

In 2015 won Willems met PSV zijn eerste landstitel, één waar hij met meer dan tien assists een groot aandeel in had. Het jaar daarna moest Willems terugvechten na blessureleed, maar pakte hij op de slotdag in Zwolle opnieuw de landstitel. Naast deze twee kampioenschappen en de KNVB Beker won Willems ook driemaal de Johan Cruijff Schaal. Willems is 22-voudig international van Oranje.

Bekijk ook