Jefferson Farfán voor vier seizoenen naar Schalke 04

Artikel
Jefferson Farfán voor vier seizoenen naar Schalke 04

PSV MEDIA – Jefferson Farfán verlaat PSV na vier succesvolle jaren en gaat spelen voor Schalke 04, de nieuwe club van trainer Fred Rutten. De Peruviaan (23) tekent bij de club uit de Bundesliga een contract voor vier seizoenen. Vanaf zijn komst naar Eindhoven, in de zomer van 2004, werd Farfán elk jaar landskampioen met PSV.

Farfán met zijn vierde schaal. Farfán met zijn vierde schaal.

PSV MEDIA – Jefferson Farfán verlaat PSV na vier succesvolle jaren en gaat spelen voor Schalke 04, de nieuwe club van trainer Fred Rutten. De Peruviaan (23) tekent bij de club uit de Bundesliga een contract voor vier seizoenen. Vanaf zijn komst naar Eindhoven, in de zomer van 2004, werd Farfán elk jaar kampioen.

<b>Vier keer kampioen</b>
Eind vorige week kwam al in de publiciteit dat de overgang van Farfán naar Duitsland aanstaande was, dinsdagavond maakte de club uit Gelsenkirchen via de officiële website bekend dat de aanvaller snel een medische keuring ondergaat en vervolgens tekent voor vier jaar. Volgens algemeen directeur Jan Reker van PSV betaalt Schalke 04 de vastgestelde transfersom zoals die in het contract van Farfán stond. “Het is natuurlijk jammer, hij heeft hier vier fantastische jaren gehad en werd vier keer op rij met PSV kampioen. Maar we wisten dat hij ook de wens had om naar een grote competitie te gaan en als een club dan het bedrag betaalt, maakt hij die stap. We gunnen het hem van harte.” Bij Schalke wordt uitgekeken naar zijn komst in het elftal. “Hij heeft zowel in Nederland als in de Champions League zijn kwaliteiten bewezen”, meldt Schalke-manager Andreas Müller op de site van de club. Hij noemt Farfán ‘een sterke speler, die ons zeker een stap verder kan helpen’.

Zomer van 2004

Publiekslieveling Farfán – voluit Jefferson Agustín Farfán Guadalupe – kende een zeer succesvolle periode in Eindhoven. Ondanks zijn jonge leeftijd (hij is van 26 oktober 1984) vond hij vanaf zijn komst naar Nederland zijn draai en was de Peruviaan in alle kampioensteams belangrijk. Farfán begon zijn loopbaan in 2001 bij Alianza Lima en kwam in de zomer van 2004 naar Eindhoven toe. Bij PSV tekende hij achtereenvolgens voor 8, 21, 21 en 7 doelpunten in de competitie. In maart dit jaar scoorde hij ook het 4000ste eredivisiedoelpunt van PSV. Vanaf deze zomer blijft er in elk geval nog wel een speler uit Peru onder contract staan, in een eerder stadium werd de talentvolle Reimond Manco vastgelegd.

Farfán in actie tegen Vitesse, de kampioenswedstrijd van seizoen 2007-2008. Farfán in actie tegen Vitesse, de kampioenswedstrijd van seizoen 2007-2008.