Jaap van Baar (41) Financieel Directeur PSV

Artikel
Jaap van Baar (41) Financieel Directeur PSV

Jaap van Baar is door PSV aangesteld als Financieel Directeur. De 41-jarige Van Baar was al enige tijd betrokken bij de besluitvorming van de directie en is per heden formeel ook verantwoordelijk voor de directiepost financiën bij PSV.

Directie PSV  
Nadat scheidend directeur Peter Fossen intern zijn vertrek aankondigde heeft PSV gekozen voor een nieuwe invulling van de directie. Deze is per heden onderverdeeld in vier posten. Naast Van Baar (Financieel Directeur) bestaat de directie uit Toon Gerbrands (Algemeen Directeur), John de Jong (Directeur Voetbalzaken) en Frans Janssen (Commercieel Directeur). Zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de club en worden gecontroleerd door de Raad van Commissarissen.

Van Baar: ‘Een prachtige kans’
“Ik ben blij met het vertrouwen dat ik van de club krijg en kijk erg uit naar deze uitdaging”, reageert Van Baar op zijn benoeming. “Ik werk al vijf jaar met veel plezier bij PSV en krijg nu een geweldige kans om nog meer voor de club te betekenen. Die grijp ik vol overtuiging aan.”

Verdiensten
De in Brabant geboren Van Baar trad in 2016 bij PSV in dienst als Financieel Manager en rapporteerde in die rol aan de directie. Hij nam namens PSV tevens plaats in werkgroepen van de KNVB, Eredivisie CV en European Club Association (ECA). Naast zijn werk bij PSV was Van Baar werkzaam als Manager Finance bij de Eredivisie Media en Marketing en bekleedde hij diverse financiële functies bij TNT en PostNL.