Internationale successen voor PSV-jeugdspelers

Artikel
Internationale successen voor PSV-jeugdspelers

Ook bij verschillende jeugdlagen van PSV hebben spelers hun thuisland vertegenwoordigd. Hier een overzicht van de resultaten van onze PSV-jeugdinternationals.

Oranje
Bij Oranje O19 speelde Mees Krekels drie EK-kwalificatiewedstrijden en alle drie werden ze overtuigend gewonnen. 5-0 tegen Moldavië, 8-2 tegen Letland en 0-2 uit in Israël. Het team is nu zo goed als zeker van de eerste plaats in de kwalificatiegroep. 

Oranje O18 versloeg België O18 met 3-2 in een ontmoeting waar PSV’ers Djenairo Daniels en Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa tegenover elkaar stonden. Oranje O17 heeft zich geplaatst voor het EK. Na een 1-1 gelijkspel tegen Kosovo waar Mylian Jimenez scoorde, herpakte het team zich en wonnen ze van Wales en Slovenië. Dylan Hopman zat ook bij de selectie maar kwam niet in actie.

Internationaal
Noni Madueke is momenteel bezig aan een sterke reeks met Engeland O18. Van Slowakije werd 0-1 gewonnen en tegen Polen werd het een 2-5 winst. Bij de laatstgenoemde wedstrijd scoorde Madueke een wereldgoal. Fredrik Oppegård en Mathias Kjølø wonnen 0-1 met Noorwegen O19 van Azerbaijan O19 en boekten een overweldigende 8-1 zege tegen San Marino O19. Hun laatste wedstrijd deze EK-kwalificatiereeks was een gelijkspel tegen Tsjechië O19. Chris Gloster en Richard Ledezma hebben met Jong Verenigde Staten een trainingskamp gehad. Afsluitend op het kamp werd een wedstrijd tegen El Salvador gespeeld die 6-1 werd gewonnen met twee assists en een goal van Ledezma.

Fedde Leysen en Johan Bakayoko speelden een EK-kwalificatieronde met België O17. De eerste wedstrijd tegen Liechtenstein O17 werd maar liefst 12-0 gewonnen. Ook van Noord-Macedonië werd gewonnen, 3-1 was de eindstand. De laatste wedstrijd was een 2-2 gelijkspel tegen leeftijdsgenoten uit Polen. Yorbe Vertessen speelde met België O19 een vriendschappelijk gelijkspel tegen Frankrijk O19, 2-2 was de eindstand. Tegen Engeland O19 werd ook een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld maar die werd 2-4 verloren. 

Stages
De Nederlandse selecties O15 en O16 houden een reeks trainingsstages. Voor Oranje O15 zijn Emir Bars, Joëlle Gill’ard, Bart Hamers, Tim van den Heuvel, Bram Rovers, Isaac Babadi en Jason van Duiven opgeroepen. Voor de stage van Oranje O16 hebben Jesper Uneken, Niek Schiks, Koen Jansen, Ruben van Bommel en Sven Simons een uitnodiging gekregen. 

Oranje O14 houdt een selectiewedstrijd en hiervoor zijn een zevental PSV’ers opgeroepen: Brian van den Boogaard, Jayden Etiënne, Samuel Gomez van Hoogen, Niek Janssen, Wessel Kuhn, Peter Quispel en Eus Waayers. In November is er nog een selectieactiviteit van Oranje O14. Hiervoor zijn Elvic Jager, Raf van de Riet en Onesime Zimuangana voorlopig geselecteerd.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video