Interlandupdate: doelpunten en debutanten

3 min
PSV1

Het EK begint pas over vier dagen, maar de voorbereiding heeft voor veel PSV’ers al veel gebracht. De een maakte zijn debuut, de ander was trefzeker of hield het doel juist schoon. Een overzicht van PSV’ers in actie voor de nationale ploegen.

PSV’ers belangrijk in uitzwaaiwedstrijd
Denzel Dumfries stond zondagavond vanaf de eerste tot de laatste minuut op het veld bij Oranje. In de uitzwaaiwedstrijd werd met 3-0 van Georgië gewonnen. Dumfries was belangrijk bij het eerste doelpunt toen hij in de 10e minuut onreglementair naar de grond werd gewerkt binnen de zestien meter. Oud-PSV’er Memphis Depay schoot de penaly vervolgens binnen. Donyell Malen kwam in de 66e minuut binnen de lijnen. Precies tien minuten later zette hij met een sleutelpass de derde en laatste goal op. Cody Gakpo kwam niet in actie.

Duitsland heeft genoeg aan tien minuten tegen Jong Oranje
Voor Jordan Teze zit het EK-avontuur met Jong Oranje erop. Nadat titelfavoriet Frankrijk nog op roemruchtig wijze werd verslagen, waren de eerste tien minuten van de wedstrijd tegen Duitsland fataal. Daarin kregen Teze en zijn collega’s twee doelpunten tegen. Met een treffer in 67e minuut deden ze nog wat terug, maar het was niet genoeg. Teze stond negentig minuten als rechtsachter op het veld.

Interlanddebuut voor Sadilek
Ondanks dat er met 4-0 van Italië werd verloren, beleefde Michál Sadilek een avond om nooit te vergeten. De middenvelder maakte zijn debuut voor het nationale team van Tsjechië door in de 81e minuut in te vallen voor Vladímir Darida. Tsjechië stond op dat moment al met 4-0 achter. Dinsdagavond spelen Sadilek en zijn teamgenoten een laatste oefenwedstrijd tegen Albanië.

Zahavi opent de score
Het zal niemand meer verbazen, maar Eran Zahavi was wederom trefzeker voor de nationale ploeg van Israël. De spits opende in de 67e minuut de score en leidde daarmee een 3-1 overwinning in op Montenegro. De Blauw-witten hebben zich niet voor het EK weten te kwalificeren. Woensdag komen ze echter nog in actie tegen Portugal voor een vriendschappelijke wedstrijd.

Clean sheet voor Mvogo
Yvon Mvogo stond donderdag negentig minuten op het veld tegen Liechtenstein. De Zwitserse goalie hield de nul en zag zijn teamgenoten zeven keer scoren. Op het EK zit Zwitserland in de poule met Turkije, Wales en Italië. Het toernooi zal voor hen op zaterdag 12 juni beginnen met de wedstrijd tegen Wales.

Sangaré trefzeker voor Ivoorkust
Voor het eerst in zijn carrière heeft Ibrahim Sangaré gescoord voor Ivoorkust. De middenvelder was in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Burkina Faso in de 72e minuut trefzeker. Daarmee bracht hij zijn ploeg op gelijke hoogte. In de 97e minuut wisten ze zelfs nog met de overwinning er vandoor te gaan. Sangeré stond de hele wedstrijd op het veld.