Interlands: Malen en Doan top

Artikel
Interlands: Malen en Doan top

Tijdens de afgelopen interlandperiode zijn een aantal PSV’ers in actie gekomen voor hun land. Niet alleen bij het Nederlands Elftal was PSV vertegenwoordigd.

Oranje
Donyell Malen debuteerde voor het Nederlands Elftal en scoorde gelijk zijn eerste doelpunt tegen Duitsland in de 2-4 overwinning. Zijn doelpunt werd beloond, want in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland begon hij in de basis en opnieuw won Oranje. Ditmaal met 0-4. Denzel Dumfries begon als basisspeler tegen Duitsland maar speelde niet tegen Estland. Jeroen Zoet bleef op de bank te zitten.

Mexico en Japan
Namens Mexico is Érick Gutiérrez in actie gekomen tegen de Verenigde Staten. Hij kwam er in als invaller en scoorde ook zijn eerste interlandgoal bij een 3-0 overwinning. Vanwege een blessure heeft hij verder niet meer gespeeld. Ritsu Doan stond namens Japan in de basis bij een vriendschappelijke wedstrijd tegen Paraguay en een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Myanmar, beide werden met 2-0 door Japan gewonnen.

Sadílek
Cody Gakpo heeft zich vanwege ziekte af moeten melden bij Jong Oranje. Michal Sadílek heeft de volle 90 minuten gespeeld bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Tsjechië en won 2-0 van leeftijdsgenoten van Litouwen.

Jong PSV
Jordan Teze heeft namens Oranje O20 wedstrijden gespeeld. Hij stond in de basis tegen Engeland O20, wat een doelpuntloos gelijkspel werd, en kwam als wissel in tijdens de wedstrijd tegen Duitsland O20, die 1-2 werd verloren. Joël Piroe, op dit moment verhuurd aan Sparta Rotterdam, speelde alleen de eerste wedstrijd tegen Engeland O20. Net als Armando Obispo, die dit seizoen in dienst van Vitesse speelt. Ook doelman Mike van den Meulenhof speelde alleen de eerste wedstrijd van Oranje O20 en kwam niet meer in actie tegen Duitsland. Aanwinst Claudio Gomes kwam in actie voor Frankrijk O20.

Bekijk ook