Interlandperiode: Dit zijn de wedstrijden van onze spelers

Artikel
Interlandperiode: Dit zijn de wedstrijden van onze spelers

We zitten momenteel in de interlandperiode en dat betekent dat veel PSV’ers de komende tijd wedstrijden spelen met hun nationale ploeg. In deze interlandupdate lees je om welke spelers dat gaat en tegen wie ze in actie komen.

Oranje
De definitieve selectie van het debuterende PSV-trio Pablo Rosario, Denzel Dumfries en Steven Bergwijn staat al dagen in de spotlights. Samen met Jeroen Zoet en Luuk de Jong vormen zij het vijftal PSV’ers dat met Oranje in actie komt tegen Duitsland (zaterdag 13 oktober, 20.45 uur) en België (dinsdag 16 oktober, 20.45 uur).

Jong Oranje en jeugdteams

Jong Oranje speelt vrijdagavond 12 oktober om 18.30 uur het EK-kwalificatieduel tegen Letland. Vier dagen later neemt de ploeg van Erwin van de Looi  het op hetzelfde tijdstip op tegen Oekraïne. Drie PSV’ers zijn geselecteerd: Donyell Malen, Bart Ramselaar en Yanick van Osch.

Daarnaast komen nog veel andere jeugdspelers van PSV in actie. Meer daarover lees je hier.

Australië
Zomer-aankopen Trent Sainsbury en Aziz Behich spelen met Australië een oefeninterland in en tegen Koeweit. Dat doen ze op maandag 15 oktober om 18.30 uur.

Room in actie met Curaçao

Eloy Room, al jaren de vaste keeper van Curaçao, komt vrijdagavond 12 oktober om 18.30 uur in actie. Hij speelt dan een oefeninterland tegen Maagdeneilanden.

Pereiro naar Azië
Gastón Pereiro neemt het met Uruguay op tegen twee Aziatische tegenstanders. Op vrijdag 12 oktober is Zuid-Korea om 13.00 uur de tegenstander. Vier dagen later is Japan om 12.35 de opponent in wederom een oefenwedstrijd.

Amerikaanse tegenstanders voor Guti en Lozano
Érick Gutiérrez en Hirving Lozano scoorden afgelopen weekend nog voor PSV en komen in de interlandperiode twee keer in actie. In eigen huis speelt de ploeg eerst een oefeninterland tegen Costa Rica (vrijdag 12 oktober, 03.30 uur) en vijf dagen later is Chili op hetzelfde tijdstip de tegenstander.

Angeliño debuteert bij Jong Spanje

Angeliño is voor het eerst opgeroepen voor Jong Spanje. Met die ploeg speelt hij de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Albanië (donderdag 11 oktober, 19.00 uur) en Jong IJsland (dinsdag 16 oktober, 18.45 uur).

Mauro Júnior naar Brazilië O20

Voor Mauro Júnior staan er twee wedstrijden tegen Chili O20 op het programma. De middenvelder speelt met Brazilie O20 tegen de Chilenen op zaterdag 13 oktober en op maandag 15 oktober.

Bekijk ook

`We blijven groeien`

Video

Bertalan Kun: 'We draaien lekker'

Video