Interlandoverzicht | Debuut Mwene, Gakpo zet stappen bij Oranje

3 min
PSV1

Van de zeven PSV'ers die zijn opgeroepen voor interlandvoetbal, maakte Phillipp Mwene afgelopen week zijn debuut in het nationale elftal. Cody Gakpo kende ook een bijzondere week; hij scoorde zijn eerste doelpunt voor Oranje.

Interlandgoal voor Gakpo
Cody Gakpo had afgelopen zaterdag een geweldige avond. De aanvaller scoorde zijn eerste interlandgoal. Mede dankzij zijn doelpunt, won Nederland met 4-0 van Montenegro. Gakpo raakte licht geblesseerd en kon daardoor niet meespelen in het thuisduel tegen Turkije afgelopen dinsdag. Wel scoorden oud-PSV'ers Memphis Depay en Donyell Malen tegen de Turken. Mede daardoor won Oranje uiteindelijk met 6-1.

Zahavi blijft scoren
Eran Zahavi heeft een aantal mooie doelpunten gemaakt. Tijdens de wedstrijd tegen de Faeröer Eilanden, scoorde de Israëliër maar liefst drie keer. Daar bleef het niet bij. Ook in de thuiswedstrijd tegen Oostenrijk maakte hij twee doelpunten. Tijdens de uitwedstrijd tegen Denemarken hadden de Israëliërs minder geluk. Ze verloren met 5-0.

Debuut Mwene
Phillipp Mwene maakte afgelopen zaterdag zijn debuut tegen Israël. Helaas voor hem verloren de Oostenrijkers de wedstrijd met 5-2, mede dus dankzij twee doelpunten van Zahavi.

Koppositie voor Ivoorkust
Ibrahim Sangaré stond in de basis tijdens Mozambique - Ivoorkust. Er vielen geen doelpunten. Afgelopen maandag had Ivoorkust meer geluk. De ploeg van de PSV-middenvelder won met 2-1 van Kameroen. Hierdoor heeft Ivoorkust de koppositie in groep D in de kwalificatiecyclus voor het WK.

Speelminuten voor Doan
Ritsu Doan kreeg tijdens de wedstrijd Japan - Oman speelminuten. De Japanner werd de 63e minuut ingebracht. Het bracht geen overwinning. Japan verloor met 0-1.

Op de bank
Joël Drommel en Yvon Mvogo hebben de afgelopen kwalificatiewedstrijden nog geen minuten gemaakt. Drommel wacht op zijn debuut voor Oranje.

Succes voor Jong Oranje en Jong België
Jong Oranje speelde tijdens de EK-kwalificatieduel een gemakkelijke wedstrijd tegen Moldavië. Het team won thuis met 3-0. Fodé Fofana maakte zijn debuut voor het Nederlandse team. Ook Yorbe Vertessen had een avond om nooit meer te vergeten. De aanvaller maakte zijn debuut voor Jong België en scoorde daarbij ook. Mede hierdoor won Jong België met 3-0 van Turkije. Noni Madueke speelde tot slot 83 minuten voor Jong Engeland en won, zonder te scoren, met 2-0.