Indrukwekkende thuisreeks PSV tegen Willem II

Indrukwekkende thuisreeks PSV tegen Willem II
3 min

PSV neemt het zaterdag in een Brabantse derby op tegen Willem II. Eerder dit seizoen waren de Tilburgers met 2-1 te sterk in eigen huis. In het Philips Stadion is Willem II echter al lange tijd niet meer succesvol.

Ongeslagen
PSV is maar liefst dertig thuisduels met Willem II ongeslagen. Van die wedstrijden eindigde er slechts twee in een gelijkspel. De laatste keer dat Willem II op bezoek bij PSV wist te winnen was op 3 september 1983. In totaal won Willem II twee keer in een uitwedstrijd bij PSV in de Eredivisie.

Vorige editie
De thuiswedstrijd tegen Willem II vorig seizoen werd met ruime cijfers gewonnen. Uiteindelijk won PSV dat duel met 6-1. Doelpunten van Jorrit Hendrix, Steven Bergwijn, Gastón Pereiro en Nick Viergever (zie: foto boven) zorgden voor de 4-0 ruststand. Vlak na rust deed Fran Son wat terug, maar Viergever en Bergwijn scoorden allebei nog een keer. 

Thuis oppermachtig
In de laatste 58 thuisduels die PSV speelde, werd er slechts één keer verloren. Dat is de 0-4 nederlaag tegen AZ op 27 oktober 2019. Verder won de ploeg vijftig keer en speelde het zevenmaal gelijk. Daarvoor was Feyenoord de laatste ploeg die op bezoek in Eindhoven wist te winnen. Op 18 september 2016 werd het 0-1.

Veel balbezit
Na Ajax en AZ staat PSV derde op basis van hoeveelheid balbezit in Eredivisiewedstrijden. Het gemiddelde van de ploeg van Ernest Faber is 57% per duel. PSV heeft slechts in vijf van de in totaal 21 wedstrijden minder dan de helft van de tijd de bal gehad. Ajax heeft gemiddeld 65% balbezit per wedstrijd en AZ 60%. Willem II volgt op ruime afstand met 47%. De Tilburgers hebben gemiddeld zelfs minder de bal dan de tegenstander. In twaalf van de in totaal 21 wedstrijden had de ploeg van Adrie Koster minder dan 50% balbezit.

Scorende verdediger
Denzel Dumfries is momenteel de enige PSV’er die dit jaar het net wist te vinden. De Oranje-international staat met vijf doelpunten bovenaan in de lijst met scorende verdedigers. Vorig seizoen was Dumfries aan het eind van het seizoen goed voor vier treffers. De laatste verdediger die bij PSV vaker in een seizoen wist te scoren was Héctor Moreno. Zijn teller stond in het seizoen 2016-2017 op zeven doelpunten. 

18e verjaardag
Tegen Willem II is het de laatste kans voor Mohamed Ihattaren om Ronaldo in te halen of op een gelijk aantal doelpunten te komen voor zijn 18e verjaardag. Ronaldo scoorde vier treffers voordat hij achttien werd. Ihattaren wordt op 12 februari 18 jaar en staat momenteel op drie doelpunten. Koploper in dit rijtje is nog altijd Willy van der Kuijlen met elf treffers.

PSV – Willem II staat onder leiding van Bas Nijhuis en is zaterdag om 19:45 uur live te zien op FOX Sports 1

Eerder dit seizoen debuteerde Lars Unnerstall tegen Willem II voor PSV Eerder dit seizoen debuteerde Lars Unnerstall tegen Willem II voor PSV