Individuele klasse beslist duel volgens PSV’ers

Individuele klasse beslist duel volgens PSV’ers
3 min

Luuk de Jong vond de 4-0 nederlaag geenszins geflatteerd. Dat vertelde de aanvoerde na afloop voor de camera van Veronica. “In de eerste en aan het begin van de tweede helft heb je nog geloof dat je een doelpunt kan maken. Maar uiteindelijk is het zeker een terechte uitslag.”

‘Gevaarlijk geweest’   
Dat Barcelona uiteindelijk uitliep naar 4-0 lag volgens De Jong toch deels aan PSV zelf. Na de 2-0 hield verdedigde de ploeg niet compact genoeg, waardoor de Spaanse topclub kon profiteren en ruim uit kon lopen. Voor rust geloofde De Jong nog wel in een resultaat. “Ik denk dat we met vlagen in de omschakeling ook heel gevaarlijk zijn geweest. Zeker in de eerste helft creëerden we een paar kansen maar kom je met 1-0 achter door de kwaliteit die ze hebben. Dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden, maar dan nog zijn er met 1-0 voldoende mogelijkheden.”

Afgestraft   
Die mogelijkheden waren niet aan PSV besteed, waarna de ploeg het deksel op de neus kreeg. “We moeten soms eerder de overtreding maken. Als zij met de rug naar de goal staan zijn ze zo gevaarlijk. Ze hebben zo veel kwaliteit en maken het ook af.” Dat zag ook Jorrit Hendrix, die bij de 2-0 betrokken was. “Dembélé stond tussen mij en Chucky in. We wilden hem tussen ons in houden, maar dan draait hij weg. Dat is gewoon een kwaliteit. Als ik het nog een keer over zou doen, zou ik misschien een overtreding maken”, sprak de middenvelder.

Van Bommel: ‘4-0 te veel’
Mark van Bommel was het daarmee eens en vond dat zijn team ook bij de 1-0 (een vrij trap na een overtreding op Dembele) eerder had kunnen ingrijpen. “Ik denk niet dat Viergever een overtreding maakte, maar daarvoor moeten we de looplijn van Dembele al afsnijden of een overtreding op hem maken. Verder vond ik dat we het tactisch aardig voor elkaar hadden. Op een aantal momentjes na”, aldus Van Bommel, die op weg naar de persruimte collega-trainer Valverde van Barcelona tegenkwam. “Hij vond 4-0 te veel, dat ben ik met hem eens. Ik heb vandaag weer gezien dat we een aardig eind op weg zijn, maar we kunnen nog niet altijd bepalen wat er gebeurt.”

ucl1819