In de stemming komen met drie keer Feyenoord - PSV

Artikel
In de stemming komen met drie keer Feyenoord - PSV

Nog even en dan beginnen PSV en Feyenoord in De Kuip aan de topwedstrijd van dit eredivisieweekend. De wedstrijd in Rotterdam is vaak een lastige voor PSV, maar we bewaren er ook goede herinneringen aan. De redactie van PSV.nl licht in aanloop naar editie nummer 125 drie eerdere edities uit.

25 februari 2018: Feyenoord - PSV 1-3
Om te beginnen blijven we dicht bij het heden. Vorig seizoen boekte PSV op een ijskoude zondagmiddag 25 februari 2018 een klinkende 3-1 zege in De Kuip. De kampioensploeg van Phillip Cocu speelde sterk vanuit de omschakeling en was dodelijk effectief. Titelconcurrent Ajax had eerder die middag met 0-0 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. Daardoor kon PSV uitlopen en het gat zeven punten maken met nog negen wedstrijden op het programma. Het kon een cruciale slag in de titelstrijd worden.

En dat werd het. Want via een kopbal van de inmiddels vertrokken Santiago Arias, een messcherpe counter via aangever Gastón Pereiro en doelpuntenmaker Bergwijn en een intikker van de Uruguayaan, won PSV redelijk eenvoudig met 3-1 in Rotterdam. Een kleine twee maanden later werd PSV landskampioen.


17 januari 2016: Feyenoord - PSV 0-2
“PSV gaf Feyenoord een lesje ‘hoe win je een topduel’”, zo schreef NRC Handelsblad op 17 januari 2016. Op die dag won PSV in De Kuip met 2-0 van Feyenoord. Een cruciale zege in wederom een kampioensjaar. Het was de eerste overwinning van PSV op Feyenoord-bodem sinds 2009. Ook in die wedstrijd begin 2016 had PSV het erg moeilijk, maar de ploeg van Cocu wist ook dat het Feyenoord een flinke dreun kon geven in de titelstrijd. De selectie had dat seizoen body gekregen in de Champions League-duels met CSKA Moskou, VfL Wolfsburg en Manchester United. PSV overwinterde op het hoogste Europese podium en het vertrouwen dat de ploeg daaruit haalde namen ze mee naar de Eredivisie.

Zonder echt te domineren wist PSV wedstrijden toch naar de hand te zetten. Telkens weer kon de ploeg leunen op de sterke defensie en de snelle aanvallers. Het werd 0-2 door doelpunten van Héctor Moreno en Luciano Narsingh. Vier maanden later werd PSV op de laatste speeldag kampioen van Nederland.

27 januari 1980: Feyenoord - PSV 0-3
De grootste thuisoverwinning van PSV tegen Feyenoord is bekend. De 10-0 in oktober 2010 was niet alleen historisch en indrukwekkend, maar ook ongeëvenaard. Het zijn cijfers die je niet verwacht bij een topduel. In De Kuip is de grootste overwinning van PSV beduidend minder indrukwekkend. In 1980 werd het 0-3 door een hattrick van Paul Postuma. De eerste treffer viel al in de eerste minuut en daarmee werd het de snelste goal van PSV in De Kuip aller tijden. De ploeg van toenmalig trainer Kees Rijvers eindigde dat seizoen als derde.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video