'Ik zit prima in mijn vel'

Steven Bergwijn is te gast in de studio van PSV TV.

2018 was het jaar van de definitieve doorbraak van Steven Bergwijn. De aanvaller van PSV is goed in vorm en bekroonde dat zaterdagavond met een fraaie treffer. In PSV TV sprak Stevie met presentator Jeroen Toet en verslaggever Koen Heesakkers.

Bergwijn zelf bleef bescheiden over zijn solo tegen Heracles Almelo. “Het veld was een beetje droog, dus het kon wel. Ik denk dat het op gras (in Almelo wordt er gespeeld op kunstgras, red.) wat moeilijker was geweest. Dan is het toch wel wat natter, onder de voet rollen is dan wat moeilijker. Maar nu bleef die bal aardig plakken dus kon het wel.”

De omslag
Met acht doelpunten en zeven assists heeft Bergwijn een uitstekend gemiddelde te pakken na zestien speelronden. Aan het begin van vorig seizoen was dat wel anders, maar toen ging de knop om en het rendement omhoog. “Na Sparta”, herinnert de dribbelaar zich, doelend op de 1-2 zege in Rotterdam van februari 2018. “Toen scoorde ik volgens mij twee keer. Misschien heb ik daar nog meer vertrouwen gekregen.” De Oranje-international greep zijn kans toen Jürgen Locadia vertrok in de winterstop. “Voorheen was het dan wel, dan weer niet spelen. Toen Locadia wegging speelde ik eigenlijk alles. Dat heeft ook wel geholpen.”

Volwassen worden en Dumfries

Na het zien van een aantal beelden van zes jaar geleden, verschijnt er een brede glimlach op het gezicht van Bergwijn. “Ik ben wel wat volwassener geworden en wat groter en sterker, maar dat is normaal”, aldus de man die dit seizoen samen met Denzel Dumfries de rechterkant van het veld bestrijkt. “Bij Jong Oranje trok ik ook al heel veel met Denzel op. Hier zijn we ook bijna altijd met elkaar. Hij is gewoon een goede gozer.”