Ideaal scenario? ‘Zelf winnen’

Ideaal scenario? ‘Zelf winnen’
2 min

Menig PSV-volger kijkt dit weekend met een schuinoog naar de ArenA waar Ajax en Feyenoord bepalen hoe spannend het restant van de competitie wordt. Winst op Sparta Rotterdam is daarom misschien nog wel belangrijker dan anders, denkt hoofdcoach Phillip Cocu.

‘Er kan iets ontstaan’
Dat zei Cocu op het wekelijkse persgesprek op vrijdagmiddag. Gevraagd naar het ideale scenario in de Klassieker zondag, vertelde Cocu in eerste instantie met zijn eigen ploeg bezig te zijn. “Wij moeten zelf winnen”, sprak hij gedecideerd om vervolgens in te gaan op de verschillende scenario’s.

“Als Ajax wint, kan er in de laatste wedstrijden iets ontstaan. Ik heb een tijdje geleden gezegd dat we ons in eerste instantie zouden richten op Ajax. Dat was destijds een reële doelstelling. Maar dat wil niet zeggen dat we niet strijdlustig zijn. Als er nog een kansje op meer is, gaan we daar vol voor.”

Cocu doelde daarbij op het feit dat het puntenverschil tussen Feyenoord en PSV bij een nederlaag van de Rotterdammers kan teruglopen tot vijf punten. Daarmee groeit de kans op het derde kampioenschap in successie weer wat. “Als Feyenoord aan de andere kant wint van Ajax, kunnen wij de tweede plaats pakken. Beide scenario’s geven aan hoe belangrijk het is om van Sparta te winnen.”

‘Wedstrijd kantelen tegen Sparta lastig’
In de eerste helft van het seizoen kende PSV de nodige moeite met dat Sparta. In het Philips Stadion werd nipt met 1-0 gewonnen, terwijl PSV in de KNVB Beker met 3-1 verloor van de Rotterdammers. “Wat toen bleek is dat het heel moeilijk is om een wedstrijd tegen hen te kantelen als je op achterstand komt. Dat nemen we mee naar de wedstrijd.”

Cocu vindt daarnaast dat zijn team een stuk verder is dan destijds. Met name in aanvallend opzicht. “We scoren een stuk makkelijker. Dat geeft het nodige vertrouwen aan het team. Op de wedstrijd tegen Feyenoord na zijn we aan een heel goede serie bezig. Die willen we doorzetten.”