‘Icon Collectie’ houdt herinnering aan Willy levend

‘Icon Collectie’ houdt herinnering aan Willy levend
2 min

PSV houdt de herinnering aan Willy van der Kuijlen levend. Samen met de familie van de dit jaar overleden PSV-icoon is een prachtige Icon Collectie ontwikkeld. Vanaf vrijdag is de collectie verkrijgbaar in de PSV FANstore en via PSVFANstore.nl.

75 jaar
Willy zou maandag 6 december 75 jaar zijn geworden. Om de herinnering aan de grootste PSV’er aller tijden levend te houden heeft PSV een collectie ontwikkeld. Daarvoor heeft de club in nauw contact gestaan met de familie van Van der Kuijlen. Het betreft een casual kledinglijn waarin verschillende karakteristieken van Willy zijn verwerkt. Zo is een iconische foto van Willy verwerkt tot merk en aangebracht op verschillende items. Op een ander gedeelte van de collectie staat zijn bijnaam: ‘Skiete Willy’. Op de zippers en de cap staat het cijfer 311, het recordaantal doelpunten dat Willy in de Eredivisie heeft gemaakt. 

Kleinkinderen
De campagne is gericht op verschillende leeftijdsgroepen. PSV heeft hiervoor gekozen omdat iedere doelgroep een eigen herinnering heeft aan Willy. Ondanks dat niet iedereen hem heeft zien voetballen, is hij bij iedereen bekend. Voor de campagne voor de jongste leeftijdsgroep (16 t/m 25 jaar) staan de kleinkinderen van Willy model. Supporters hebben meegewerkt aan de campagne voor de middelste doelgroep (26 t/m 40 jaar). Op de tribune is de leus “Skiete Willy” nog regelmatig te horen. Twee andere PSV’ers in hart en nieren staan symbool voor de 40+-doelgroep: Björn van der Doelen en Berry van Aerle.

Collectie
De collectie bestaat uit verschillende kledingstukken en is hier te bekijken.