Houben en Van Duiven trefzeker bij nationale selecties

Houben en Van Duiven trefzeker bij nationale selecties
2 min

Tussen de competitiewedstrijden door worden er bij de jeugd ook diverse interlands afgewerkt. Diverse jeugdspelers van PSV zijn opgeroepen. Hieronder lees je wie dat zijn en welke wedstrijden zij gespeeld hebben of gaan spelen.

Oranje O13
Verschillende spelers uit PSV O13 mogen naar de selectiedag in Zeist. Op het sportcomplex van V.V. De Meern zullen de jonge spelers kennismaken met het spelen in de nationale selecties. Namens PSV zijn Eus Waayers, Brian van den Boogaard, Joep Vermeulen, Raf van den Riet en Samuel Gomez van Hoogen opgeroepen.

Oranje O14
Oranje O14 werkte twee vriendschappelijke interlands af tegen Tsjechiƫ. Jason van Duiven, Isaac Babadi, Emir Bars en Bram Rovers waren opgeroepen voor deze twee wedstrijden. In de eerste interland bleef het Nederlands elftal steken op een 1-1 gelijkspel. Wel was het basisspeler Jason van Duiven die met een kopbal wist te scoren. Ook Bram Rovers (basis) en Emir Bars (invaller) kwamen in actie. In de tweede interland op donderdag wist Oranje O14 wel te winnen. Met Isaac Babadi in de basis werd het 2-0 voor Nederland. De middenvelder gaf de assist op het eerste doelpunt. Ook maakten Emir Bars en Jason van Duiven in deze interland minuten.

Oranje O15
In Assen speelde Oranje O15 twee keer de altijd beladen wedstrijd tegen Duitsland. Iggy Houben, Livano Comenencia en Lars Putters zaten bij de selectie. De eerste wedstrijd won Nederland, weliswaar tegen de verhouding in, met 2-1. Iggy Houben was trefzeker en speelde de hele wedstrijd, net zoals Livano Comenencia.

De tweede ontmoeting ging wel verloren. Putters startte in de basis. Houben en Comenencia begonnen op de bank, maar vielen allebei wel in gedurende de wedstrijd. Toen de scheidsrechter affloot stond er een 0-2 stand op het scorebord voor de Duitsers.

Oranje O17 naar finale
Joost de Schutter heeft zich met Oranje O17 geplaatst voor de finale van het EK O17. De ploeg won met 1-0 van Spanje. De Schutter kwam niet in actie.

PSVJeugd