Honderd duels voor geboren PSV’er Gakpo

Artikel
Honderd duels voor geboren PSV’er Gakpo

Cody Gakpo speelde afgelopen week zijn honderdste wedstrijd voor PSV. De 22-jarige aanvaller speelt al zijn hele voetbalcarrière bij de club en is uitgegroeid tot één van de gevaarlijkste aanvallers.

Echte PSV’er
Cody Gakpo groeide op als een echte PSV’er. Hij startte in 2006 in de jeugdopleiding. Tien jaar later maakte hij zijn eerste spelminuten in de Keuken Kampioen Divisie. Hij bleek veel talent te hebben en kreeg in januari 2018 een basisplaats waarna hij ook zijn eerste doelpunt scoorde. Hij was toen negentien jaar.

 

Eerste elftal
Binnen een maand maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Hij viel in voor Steven Bergwijn, die nu bij Tottenham Hotspur speelt. De toenmalige Hoofdcoach Mark van Bommel wilde de aanvaller graag in de A-selectie. Gakpo werd in juni overgeplaatst en is sindsdien één van de gevaarlijkste aanvallers van PSV. Dit seizoen is hij ook de officiële tweede aanvoerder van het team. Zo droeg hij afgelopen zondag de aanvoerdersband in de wedstrijd tegen Feyenoord.

Nederlands elftal
Zijn talent viel op en hij werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Gakpo speelde zijn eerste wedstrijd voor Oranje tegen Noord Macedonië op 21 juni 2021. Hij kreeg de afgelopen kwalificatiewedstrijden voor het WK zelfs een basisplaats. Dat hij een echte aanwinst is voor het team, bevestigde hij tijdens de wedstrijd Nederland - Montenegro. Hij maakte toen zijn eerste doelpunt. Mede dankzij hem won Nederland met 4-0.

 

Koning van de assists
Gakpo heeft dit seizoen de meeste assists voor PSV op zijn naam staan. Hij heeft er tot en met dit bericht drie gegeven. Ook heeft hij zelf één doelpunt gescoord. In totaal maakte hij tot nu toe 25 goals voor PSV in zijn carrière.