Hjörtur Hermannsson langer bij PSV

Artikel
Hjörtur Hermannsson langer bij PSV

PSV heeft het contract met Hjörtur Hermannsson (20) met drie seizoenen verlengd. De IJslander kwam in 2012 naar Eindhoven en was de voorbije twee seizoenen een vaste waarde bij Jong PSV.

Bekerwinnaar en Bronzen stier
Hermannsson tekende op 17-jarige leeftijd zijn eerste contract in het Philips Stadion. De verdediger liet IJsland achter zich voor een verblijf bij PSV. Na zijn overstap van Fylkir Reykjavik naar Eindhoven speelde Hermannsson eerst voor PSV onder 19. Met Phillip Cocu als trainer won hij in 2013 de beker door in de finale de leeftijdsgenoten van Feyenoord met 2-3 te verslaan. Later dat jaar volgde een nieuw hoogtepunt. Met Jong PSV schreef Hermannsson historie door als eerste beloftenteam een periodetitel te winnen in de Jupiler League. 

Hermannsson wil sterker terugkeren 
Hermannsson is momenteel op de weg terug van een blessure aan zijn linkerheupgewricht, in maart van dit jaar werd de verdediger succesvol geopereerd. De jeugdinternational van IJsland is vastbesloten om sterker terug te keren. “Ondanks mijn blessure krijg ik veel vertrouwen van PSV. Ik ben trots dat ik de komende seizoenen bij PSV blijf spelen en dat ik deze kans heb gekregen. Mijn allereerste doel is weer volledig fit worden, maar ook voor daarna heb ik al veel doelen gesteld”, vertelde Hermannsson in vloeiend Nederlands na het zetten van zijn handtekening.