‘Het wordt een gekkenhuis met onze supporters’

Artikel
‘Het wordt een gekkenhuis met onze supporters’

Na een interlandperiode waarin veel PSV’ers uitkwamen voor hun nationale ploeg bereidt de selectie van Mark van Bommel zich voor op de komende weken. Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? Je leest het in PSV in the Picture.

Hendrix rekent op gekkenhuis
PSV begint dinsdag aan de Champions League met een uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Middenvelder Jorrit Hendrix blikte in Voetbal International uitgebreid vooruit. Hij volgde de loting op zijn mobieltje in een restaurant. ‘’Als je Barça dan echt loot, is dat gewoon vet. Met Tottenham Hotspur erbij dacht ik: doe dan Inter ook maar. Dat maakt dan ook niet meer uit.’’ Hendrix weet dat hij naar de grootste stadions van Europa gaat. ‘’Het is mooi jezelf te meten met buitenlandse topteams om te kijken waar we staan. Daar ben ik erg benieuwd naar. Camp Nou, Wembley en San Siro zijn bovendien drie geweldige voetbaltempels. En zij mogen lekker naar het Philips Stadion komen. Reken er maar op dat het een gekkenhuis wordt met onze fanatieke supporters.’’

‘Bergwijn fit voor duel met ADO Den Haag’
Hij moest vanwege een liesblessure afzeggen bij Jong Oranje, maar Steven Bergwijn is inmiddels weer terug op het trainingsveld. De vleugelaanvaller die goed aan het seizoen begonnen is, is volgens het Eindhovens Dagblad fit genoeg voor de confrontatie met ADO Den Haag van komende zaterdag.

Oud PSV-trainer Dick Advocaat naar FC Utrecht
Dick Advocaat is vanaf maandag de nieuwe trainer van FC Utrecht. De Hagenaar, die van 1994 tot en met 1998 en in het seizoen 2012-2013 trainer was van PSV, vervangt de ontslagen Jean-Paul de Jong. Met PSV werd Advocaat in 1997 landskampioen. Hij wordt geassisteerd door Željko Petrović, die in de seizoenen 1996-1997 en 1997-1998 speler was bij PSV.

PSV bij de meest onervaren Champions League-deelnemers
Voetbal International zocht uit welke ploegen de meest en de minst ervaren selecties in de Champions League hebben. PSV staat op plek 25. In totaal speelden PSV-spelers 88 wedstrijden in het hoofdtoernooi. Luuk de Jong is met zeventien wedstrijden de meest ervaren PSV’er. Alleen de selecties van Ajax (81), Viktoria Plzen (70), Club Brugge (57), 1899 Hoffenheim (36), Rode Ster Belgrado (28), AEK Athene (23) en Young Boys (19) zijn meer onervaren. De spelers van Bayern München speelden 936 keer in het prestigieuze toernooi en staan daarmee stipt op nummer 1.

Slapeloze nachten door Barça-PSV (1996)  
In aanloop naar de wedstrijd FC Barcelona-PSV blikt het Eindhovens Dagblad terug op eerdere ontmoetingen tussen beide clubs. In 1996 troffen de teams elkaar in de knock-outfase van de UEFA Cup. Het heenduel in Barcelona werd 2-2 en twee weken later in Eindhoven stond die uitslag ook lang op het scorebord. Door een fout van de toen 21 jaar jonge verdediger René Klomp werd het in de slotfase nog 2-3 voor de Catalanen. ‘’Waarom heb ik niet een stap achteruit gezet, die bal op m'n borst aangenomen en weggerost? Eigenlijk kan ik daar nu nog steeds niet over uit. Het was zo zonde’’, zegt hij 22 jaar later. Klomp speelde eigenlijk in het tweede team, maar door de vele absenties stond hij ineens in de basis. ‘’Ik heb daardoor veel beter leren relativeren. Als er in een wedstrijd iets misging, voelde het nooit meer zo erg als toen."

Bekijk ook

'Onze eigen schuld'

Video

`We moeten meteen alert zijn'

Video