‘Het was voor rust heel matig’

Artikel
‘Het was voor rust heel matig’

Mark van Bommel stond uiteindelijk tevreden voor de camera van FOX Sports. Tegen Hans Kraay jr. plaatste hij echter direct een kritische noot. “Eigenlijk was het gewoon heel slecht van ons.”

Voor rust
Dat zei de hoofdcoach van PSV na het analyseren van de eerste helft van PSV. Bij rust stond Van Bommels ploeg namelijk op een 1-0 achterstand. “Eerste helft vond ik matig tot heel matig”, begon Van Bommel. “Er lag ontzettend veel ruimte in de omschakeling waar wij geen gebruik van maakten. Het was slap, we zetten geen druk en lieten de linies steeds groter worden. Eigenlijk was het gewoon heel slecht van ons”, concludeerde hij.

Kleine ruimte
In de tweede helft zette PSV RKC wel met de rug tegen de muur. De thuisploeg kwam er, behoudens de eerste minuut na rust, niet meer uit en eigenlijk was het wachten op een doelpunt. Ook toen de thuisploeg de ruimtes steeds kleiner maakte. “Ik vind die kleine ruimtes de kracht van ons spel”, aldus Van Bommel. “Dat zie je in de tweede helft. Toen konden we wel constant de druk erop houden en tot kansen komen.”

Mitroglou
Daarnaast hielpen invallers Kostas Mitroglou en Bruma PSV de wedstrijd te doen kantelen. “De kracht van deze selectie is dat we ontzettend veel kunnen variëren. De jongens die er nu inkwamen zijn bij veel andere clubs gewoon basisspeler”, zei de coach die doelpuntenmaker Mitroglou eruit lichtte. “Dat is gewoon een heel goede spits. Hij kan alles: koppen, passen, slim spelen en ook beuken. Als het moet.”

Bekijk ook