‘Het was een onvergetelijke dag voor het hele gezin’

‘Het was een onvergetelijke dag voor het hele gezin’
3 min

De PSV Foundation roept in samenwerking met FC Robinstijn sinds 1998 elke thuiswedstrijd van PSV een FAN of the Match uit. Door het coronavirus is dat tijdens de eerste helft van het seizoen 2020-2021 niet mogelijk. Een uitgelezen kans om met een FAN of the Match uit het verleden terug te blikken. Deze week: de achtjarige Teun Paardekooper.

Voorgrond
Het jongere broertje van Teun, Pelle, is ernstig ziek geweest. Moeder Pauline vertelt over de rottige tijd, waarin Teun niet de aandacht kreeg die hij verdiende. Een bekende van haar is vrijwilliger bij FC Robinstijn en zij bracht Pauline op het spoor om Teun eens in het zonnetje te zetten. “Het was een onvergetelijke dag voor ons allemaal”, vertelt ze. Met Pelle gaat het inmiddels een stuk beter. “We zijn als gezin in rustiger vaarwater gekomen.”

Uitslag goed
Op 7 december 2019 was Teun FAN of the Match bij de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Van tevoren mocht Teun de eindstand voorspellen. Toeval of niet, hij wist vooraf al dat het duel in 5-0 zou eindigen. Daar is hij terecht trots op. Waar Teun ook trots op is, is het PSV-shirt met ‘Malen’ achterop dat hij kreeg. Tijdens het eten voor de wedstrijd ontving hij deze als cadeautje en dat maakt een enorme indruk op de toen nog zevenjarige Teun.

Spraakwaterval
Aan de andere kant van de lijn vraagt Teun zachtjes aan zijn moeder wie ze aan de telefoon heeft. Wanneer Teun verneemt dat het om PSV gaat, wil hij zelf maar al te graag vertellen over zijn ervaringen. Het favoriete moment van Teun die dag? “Dat ik het veld op mocht lopen met de scheids en de bal in mijn handen”, aldus een enthousiast vertellende Teun.

De impact van PSV Foundation
Het gezin ging wegens de ziekte van Pelle door een moeilijke periode. Dat de PSV Foundation in samenwerking met FC Robinstijn iets als FAN of the Match organiseert, kan veel positieve invloed hebben op gezinnen. Pauline beaamt het: “Het maakte zoveel indruk op ons. Je vergeet alles om je heen even.”

Er is nog altijd een FAN of the Match op afstand. Eén van de PSV'ers neemt iedere thuiswedstrijd een speciaal hiervoor gemaakt robotje mee het veld op wanneer het team het veld oploopt.