'Het programma veranderde mijn leven'

Artikel
'Het programma veranderde mijn leven'

“Ik wist dat ik iets aan mijn leefstijl moest veranderen, maar had geen idee hoe. En toen kwamen PSV en ASML met dit.” Neil Stensen, wilde afvallen. Veel afvallen. Hij schreef zich in voor een leefstijlprogramma speciaal programma voor werknemers van ASML en víél af. 24 kilo.

Neil Stenson, 43 jaar, verloor 24 kilogram mede dankzij PSV en de PSV Foundation. Zijn verhaal lees je hieronder.

 “Ik had al eerder gehoord van het gezondheidsprogramma dat PSV in samenwerking met ASML aanbood, maar twijfelde. Toen vertelde sportarts Hans van Kuijk (van Medisch Partner TopSupport, red.) over zijn ervaringen. Een man die, voor hij het programma volgde, even oud was als ik. Het lukte hem om zijn en andermans leefstijl te veranderen. Na zijn verhaal dacht ik: nu moet het radicaal anders. Ik kan dit ook.”

“Met een volledig open geest ben ik begonnen, zonder verwachtingen en zonder druk van anderen of van mezelf. Dat hielp me enorm. Ik wilde me gewoon beter voelen.”

“Het programma heeft mijn leven veranderd. Ik voel me veel beter, zit veel beter in mijn vel, onderneem meer dan ik vroeger deed en sta open voor nieuwe dingen. Zou ik het anderen aanraden? Absoluut! Daar twijfel ik echt geen moment over. Het kan ook jouw leven veranderen.”

Tekst gaat verder onder foto

“Het programma is zo samengesteld dat je alleen maar met jezelf bezig hoeft te zijn. Je verandert op je eigen tempo. De afwisseling die het programma je biedt, maakt het makkelijk. Zelfs als je het zelf even moeilijk hebt.”

“In moeilijke tijden helpt het dat je het programma in groepsverband volgt. Je helpt elkaar je doel te bereiken, te motiveren. Dat is echt een groot verschil met wanneer je het voor jezelf doet.”

“Het programma gaf de mogelijkheid echt iets te doen aan mijn leefstijl. De afwisseling tussen theoretische lessen en bewegen in de praktijk is perfect. Vanaf het eerste moment wist ik welk doel ik had en wist ik dat excuses zinloos waren. De problemen die ik met mijn gezondheid had, van sommigen wist ik het bestaan niet eens, zijn weg. Als ik opnieuw voor de keuze zou staan, zou ik dezelfde maken: meedoen.”

“PSV is familie en dat gevoel krijg je ook bij het programma. Ik ben absoluut geen voetbalfan, maar sporten in het Philips Stadion motiveert. De betrokkenheid die de club toont tijdens het programma inspireert.”