'Het echte werk voor PSV komt eraan'

Artikel
'Het echte werk voor PSV komt eraan'

De media berichten iedere dag uitvoerig over het wel en wee van PSV. De analyses over aanstaande en gespeelde duels of leukste interviews die zijn verschenen bundelen we en lees je via PSV.nl.

Inkleuren verdere verloop dit seizoen
Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schetste de huidige situatie en nabije toekomst van PSV. Waar speelt de ploeg het restant van dit seizoen voor en wat zijn de kansen?. ‘Het is in ieder geval zeker dat het echte werk volgt in de komende weken. PSV leeft nog in de strijd om plek twee en drie in de Eredivisie.’ De grootste concurrenten voor die posities zijn volgens Elfrink AZ en Feyenoord. ‘Groot optimisme zou ongepast zijn, omdat voor het bereiken van plek twee een klein wonder en verdere ineenstorting van AZ nodig is. Bovendien draait Feyenoord op dit moment als nooit tevoren.’

Na het duel met Vitesse deze week, wacht de ontmoeting met Feyenoord in eigen huis. Prestaties van Ajax en Feyenoord in de beker zijn ook cruciaal in de strijd om Europees voetbal. ‘Wordt Ajax kampioen én pakken ze de beker, dan gaat de nummer drie van de Eredivisie sowieso naar de groepsfase van de Europa League. Pakt Feyenoord de beker én worden de Rotterdammers nog tweede, dan ligt die prettige troostprijs ook voor de nummer drie klaar. PSV begroot jaarlijks inkomsten uit de groepsfase van de Europa League en hoe vroeger daarover zekerheid is, des te eerder is er duidelijkheid over de uitgaven die in de zomer mogelijk zijn om het elftal te versterken’, aldus Elfrink.

Speculeren over spitspositie
Voetbal International sprak uitgebreid over de invulling van de spitspositie bij PSV. ‘De zeges van PSV op ADO Den Haag en Willem II vallen niet los te zien van de groeiende vorm van Sam Lammers en de entree van Ryan Thomas in de ploeg’, schrijft Reon Boeringa van VI. Daarbij ziet hij een combinatie tussen Lammers en Malen als een goede optie richting volgend seizoen. “Ik vind dat Malen veel diepgang heeft. Hij is explosief en snel. En Lammers is een speler die de bal graag in de voeten krijgt, maar hij is ook in staat om andere spelers weg te sturen. Hij heeft behoorlijk wat spelinzicht en een goed afstandsschot. In de formatie die Faber hanteert, zou het best een samenwerking kunnen zijn.” Ook ziet Boeringa kansen voor ‘groeibriljant’ Noni Madueke. “Dat is een jongen met een bijzonder verhaal. Hij koos voor een route via PSV in plaats van topclubs in Engeland. Madueke zou ook als spits kunnen spelen.”

Heeft PSV met Malen, Lammers en Gakpo de voorhoede van komend seizoen al in huis? Heeft PSV met Malen, Lammers en Gakpo de voorhoede van komend seizoen al in huis?

Hoe gaat het met Donyell Malen en Luuk de Jong?
Eerder deze week was journalist van het Algemeen Dagblad Maarten Wijffels te gast bij PSV TV. Hij zag dat Donyell Malen aanwezig was op de training van PSV. De aanvaller gaf aan in een volgende fase te zitten in zijn revalidatie. “Hij doet het op zijn manier, houdt zich niet vast aan overhaaste deadlines. Dat vond ik goed om te zien. Speculeren over deelname aan het EK is echter nog veel te vroeg”, vertelt Wijffels.

Verder zocht hij Luuk de Jong op in Sevilla. “Spanje associëren wij met Nederlandse inbreng bij Barcelona, Real Madrid en Valencia. Luuk de Jong is de vijfde Nederlander die bij Sevilla voetbalt. Er is nog niet zo veel historie geschreven en dat probeert hij nu. Zijn deelname aan het EK komende zomer lijkt vrijwel zeker”, zegt Wijffels.

‘PSV wil Madueke langer aan zich binden’
Logisch dat PSV Madueke voor langere tijd aan de club wil binden. De jonge aanvaller verlengt mogelijk zijn contract, dat op dit moment volgend jaar zomer afloopt. ‘Hij heeft een aanbieding in beraad en bekijkt met zijn belangenbehartiger de manier waarop hij zijn toekomst invult. Madueke kan volgende maand op zijn verjaardag (10 maart) of eventueel kort daarna tot 2024 of 2025 bijtekenen en denkt voorlopig nog na. Op dit moment ziet het er gunstig uit voor PSV’, meldt het ED.

Bekijk ook