Herhaalt PSV droomdag van 63?

1 min

PSV kan zondag tegen aartsrivaal Ajax de landstitel grijpen. Een scenario dat een keer eerder in de historie voorkwam. Op 9 juni 1963 verslaat de ploeg van toenmalig trainer Bram Appel op de voorlaatste speeldag de club uit Amsterdam met 5-2. Een droomdag in 1963.

Dolenthousiast Philips Stadion
22.000 dolenthousiaste toeschouwers zien PSV fel en agressief beginnen aan het duel met de Amsterdammers. Tien minuten heeft de ploeg van Appel slechts nodig om het Philips Stadion na tien minuten op de banken te krijgen. Na een schitterende aanval tekent Lambert Maassen voor de 1-0. Ajax komt op gelijke hoogte, maar via Gerard Hoenen is de voorsprong al snel weer voor PSV.

Volksfeest
Direct na de 3-1 van Pierre Kerkhoffs haasten supporters zich naar het veld om, zoals dan gebruikelijk, een doelpunt gezamenlijk te vieren. Nog even brengt Ajax de spanning terug, maar een kleine tien minuten voor tijd kopt Ajacied Pieter Ouderland in eigen doel, waarna Wim Wolbers de eindstand op 5-2 bepaalt. Een volksfeest barst los in Eindhoven.