Hendrix wilde niet verliezen, Cocu ontevreden

Artikel
Hendrix wilde niet verliezen, Cocu ontevreden

Na afloop van ADO Den Haag - PSV liet Jorrit Hendrix weten dat hij koste wat het kost niet wilde verliezen in Den Haag. PSV kwam tweemaal op achterstand, maar vocht zich tot tweemaal toe terug. Phillip Cocu baalde van de wijze waarop de tegengoals tot stand kwamen.

'Wilden niet verliezen'
Ondanks dat het kampioenschap al binnen is, bleef PSV tot het einde van de wedstrijd vechten voor een goed resultaat. “We willen niet verliezen, ook al zijn we al kampioen”, verklaart Jorrit Hendrix de strijdlust. “Dat is kenmerkend voor ons. Iedereen heeft dezelfde intentie, ook al spelen we met wat andere jongens in het veld.”

Hoewel PSV op voorsprong kwam, ging het daarna even fout. “We lieten ons afbluffen. We begonnen goed en kwamen voor, maar snel daarna komt de 1-1 en die penalty is ook heel vervelend. Daarna spelen we goed en was het eigenlijk vooral eenrichtingsverkeer.”

Cocu ontevreden
Hoofdcoach Phillip Cocu was niet tevreden over de uitslag. “Aan de bal was het prima, maar over hoe we de doelpunten tegen krijgen ben ik niet te spreken. Twee daarvan waren veel te makkelijk. Zo maak je de tegenstander sterker.”

Toch zag Cocu ook positieve punten. “We laten ons niet uit het veld slaan. We zijn doorgegaan en hebben aangevallen, met behoorlijk wat mogelijkheden tot gevolg. We hebben ons iedere keer terug geknokt. Uiteindelijk levert dat een gelijkspel op, maar er zat meer in.”

Hirving Lozano viel na zijn doelpunt geblesseerd uit. “Hij is voor onderzoek terug naar Eindhoven, daar maken ze een foto van zijn schouder”, vertelt Cocu. “Lozano dacht dat hij verder kon, maar we nemen geen onnodige risico’s met het oog op het WK dat eraan komt.”