Hendrix genomineerd, PSV’ers genieten bij Oranje

Artikel
Hendrix genomineerd, PSV’ers genieten bij Oranje

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

PSV-trio geniet bij Oranje
Voor Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Denzel Dumfries zijn het bijzondere dagen. Het PSV-trio is voor het eerst opgeroepen voor Oranje en dat bleef in de media natuurlijk niet onbesproken. OnsOranje zette het drietal samen voor de camera op hun eerste dag in Zeist. Bergwijn sprak van een jongensdroom, Dumfries dacht na over welk liedje hij bij zijn Oranje-ontgroening gaat opvoeren en Rosario vertelde hoe gezellig hij het vindt met de PSV’ers.

https://twitter.com/OnsOranje/status/1049390417672921088


Van Breukelen brengt boek uit en is te spreken over PSV
Oud PSV-keeper Hans van Breukelen brengt in november een nieuw boek uit. Met ‘Maak je comeback’ blikt hij terug op de periode na zijn vertrek bij de KNVB. Het maken van een comeback na een tegenslag staat centraal in het boek. De doelman die tussen 1984 en 1994 voor PSV uitkwam vertelde in het Eindhovens Dagblad dat hij zijn voormalig club nog op de voet volgt. “De hele overgang van Phillip Cocu naar Mark van Bommel, de overgang van Marcel Brands naar John de Jong, er is nogal wat op de club afgekomen. Maar dat is uitstekend gemanaged en de resultaten mogen er zijn.”

Bizar complot tegen Phillip Cocu
Fenerbahçe-voorzitter Ali Koç heeft zich woensdag uitgelaten over de situatie bij de club waar oud PSV-trainer Phillip Cocu werkzaam is. Afgelopen week werden drie van Cocu’s assistenten ontslagen vanwege een complot tegen Cocu. Er lag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Besiktas een kleed in de kleedkamer. Koç: “Iemand vroeg waarom dat er opeens lag. Ze (de ontslagen coaches, red.) zeiden dat ze Cocu in het kleed gingen wikkelen en naar Nederland zouden sturen. Toen ik dit hoorde, heb ik hen ontslagen.”

https://twitter.com/VI_nl/status/1050087713729368064


Jorrit Hendrix genomineerd voor Fashion Player Award

Zijn prijzenkast als voetballer is al indrukwekkend voor een 23-jarige, maar Jorrit Hendrix kan er binnenkort misschien ook een persoonlijke onderscheiding aan toevoegen. De middenvelder is namelijk, samen met vier andere spelers uit de Eredivisie, genomineerd voor de Fashion Player Award. Stemmen kan via deze link.

John de Jong vindt zijn werk ‘gaaf’
Voetbal International maakte in het weekblad een tussenrapport op voor Mark van Bommel. Daarin werd ook de samenstelling van de huidige staf besproken. John de Jong, vanaf 1 oktober technisch directeur van PSV, vertelde over zijn werkzaamheden. “Natuurlijk heb ik erover nagedacht en ik heb de afgelopen maanden ondervonden wat het is om van de zijlijn naar de voorgrond te gaan. Maar de samenwerking met Mark is zo goed bevallen en actief zijn op de spelersmarkt vind ik ontzettend leuk om te doen. De samenstelling van een selectie is het interessantst. Scouting is niet zo heel moeilijk, ik kan heus wel een aantal goede spelers binnenhalen. Maar een goede selectie samenstellen met een bepaald budget is echt gaaf. Supermoeilijk en superintensief, maar die uitdaging trekt me.”

Numan geniet van Angeliño
Voormalig PSV-linksback Arthur Numan geniet erg van Angeliño. Numan, tussen 1992 en 1998 actief in Eindhoven, sprak met Omroep Brabant. “Hij heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven in Eindhoven. Hij heeft een goede stap gemaakt van NAC naar PSV en laat wekelijks zien hoe goed hij is.” Angeliño werd afgelopen week voor het eerst opgeroepen voor Jong Spanje. “Hij is een back die veel drive naar voren heeft, agressief is en durft te voetballen. De afstemming met je medespelers moet dan wel goed zijn, maar tot nu toe ziet dat er prima uit bij PSV.

Bekijk ook