‘Heerenveen is per definitie niet makkelijk’

‘Heerenveen is per definitie niet makkelijk’
3 min

PSV-trainer Phillip Cocu kijkt met voorzichtig vertrouwen vooruit naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen: “Het wordt vast een mooie wedstrijd. Je hoort overal dat ze blaken van het zelfvertrouwen. Het is een mooie wedstrijd om naar uit te kijken en een lastige uitwedstrijd.”

Herstel
Cocu heeft zijn spelers niet teveel meer ingespannen sinds de wedstrijd tegen FC Rostov, die in 2-2 eindigde. “We zijn vooral bezig geweest met herstel. We hebben een lange reis gehad. We hebben de wedstrijd een keer teruggekeken en vandaag heel kort getraind. Alle energie gaan we nodig hebben in de wedstrijd.” Ondanks de korte voorbereiding is een overwinning noodzakelijk: “Dit is een belangrijke wedstrijd. Heerenveen staat goed, per definitie is deze wedstrijd niet makkelijk. Er is ons alles aan gelegen om een goed resultaat te halen. We willen wel mee blijven doen om de bovenste plaatsen en daarvoor is een overwinning noodzakelijk.”

‘Clubs handelen in hun voordeel’
Het is de reden dat Cocu het jammer vindt dat de wedstrijd niet verzet kon worden. PSV wilde graag een dag extra rust na de wedstrijd in Rusland, maar Heerenveen wilde daar niet aan meewerken. “Ik denk dat we ervoor moeten zorgen dat dit soort beslissingen niet langer bij de clubs liggen. Die denken en handelen in hun voordeel en dat is hun goed recht. Dat zal in de toekomst aangepast moeten worden, dat zou beter zijn voor het Nederlands voetbal.”

Ramselaar, Hendrix en Locadia geblesseerd

Jürgen Locadia was al langer geblesseerd, maar deze week voegden ook Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix zich bij de ziekenboeg van PSV. Cocu houdt ze daarom tegen sc Heerenveen buiten de selectie. “De blessure van Ramselaar valt mee. Ik heb goede hoop dat hij na de interlandperiode weer aansluit. Hendrix gaat wat langer duren. Over vier weken doen we een hernieuwd onderzoek.”

Jong PSV ‘Knap’
Tenslotte had Cocu nog lovende woorden over voor Jong PSV, dat vrijdagavond de periodetitel kan pakken. “Dat is geweldig. Ze zijn dit seizoen uitstekend begonnen. Als je de eerste periode pakt zegt dat genoeg. Wat ik ook knap vind is dat ze het over het algemeen ook met de selectie van Jong PSV gedaan hebben. Er hebben maar enkele spelers van PSV 1 meegedaan, dat verdient complimenten.”