Hattrick Malen bij fraaie zege Jong PSV

Jong PSV heeft tweede paasdag opgefleurd met een verdiende 5-1 zege op FC Oss. De beloften van coach Dennis Haar boekten dankzij fraaie treffers de zeventiende zege van het seizoen en tilden zo het puntentotaal naar 57. Donyell Malen was de grote man met een hattrick.

Vroege openingstreffer, Koopmans keert strafschop
Op een goed gevuld sportcomplex De Herdgang trok de nummer vier van de Jupiler League het initiatief vanaf het eerste fluitsignaal naar zich toe. Al in de openingsminuten zagen ruim 700 toeschouwers Sam Lammers en Donyell Malen dreigend voor doel opduiken, maar uiteindelijk duurde het een kwartier totdat het overwicht in de stand werd uitgedrukt. Malen was het eindstation van een vlotte Jong PSV-aanval, die liep via Cody Gakpo en Lammers. Laatstgenoemde zette Malen vrij voor doelman Mous, die verslagen werd met een beheerste schuiver: 1-0. Dat die score na 25 minuten nog steeds op het bord stond had alles te maken met het keeperswerk vann Luuk Koopmans. Kort na de openingstreffer keerde de doelman al een schot van afstand en niet gek veel later pakte hij op overtuigende wijze een strafschop. Pas na een zondagsschot van Van der Venne moest Koopmans capituleren: 1-1.

Luuk Koopmans ranselt op fraaie wijze een strafschop van Fatih Kamaci uit de hoek Luuk Koopmans ranselt op fraaie wijze een strafschop van Fatih Kamaci uit de hoek

Jong PSV loopt snel uit
Jong PSV rustte desondanks met een voorsprong. Na een versnelling van Malen en terugleggen van Laros Duarte stelde Albert Gudmundsson Lammers vijf minuten voor rust in staat de 2-1 binnen te koppen. Met een hard schot in de rechterhoek tilde Gakpo de score een minuut en dertig seconden in de tweede helft al naar 3-1. Via Malen liepen de beloften, na wederom een mooie aanval over meerdere schijven, uit naar 4-1 en diezelfde Malen completeerde zijn hattrick vijf minuten voor tijd door een rebound binnen te werken: 5-1.

Koopmans, Van Vlerken (45/Rommens), Abels, Duarte, Paal (76/Ritzmaier); Rigo, Rosario, Gudmundsson (76/Laursen); Malen, Lammers, Gakpo