Hart onder de riem tijdens alternatief ziekenhuisbezoek

Artikel
Hart onder de riem tijdens alternatief ziekenhuisbezoek

Traditiegetrouw organiseerde PSV Foundation in december het PSV Ziekenhuisbezoek. Door de coronacrisis konden spelers en speelsters helaas niet fysiek langskomen, maar PSV kwam met een alternatief plan om de kinderen alsnog op te vrolijken. ‘We wilden de kinderen ondanks de crisis toch verrassen. Met alles wat zij meemaken, verdienen zij dat ook’, zegt Jeslynn Kuijpers, speelster van PSV Vrouwen en medeorganisator van het PSV Ziekenhuisbezoek.

Videoboodschap
Normaal gesproken trekken spelers en speelsters van PSV in december langs naar verschillende ziekenhuizen om de kinderen die daar liggen een prettig gevoel te geven. “Ondanks dat we niet fysiek langs konden bij de kinderen, wilden we ze toch een hart onder de riem steken”, vertelt Kuijpers. “We zochten daarom naar een alternatief. We kwamen op het idee om een videoboodschap in te spreken. Armando Obispo en Jordan Teze deden dit namens het mannenteam en Janou Levels en ik namens het vrouwenteam. Het zorgpersoneel liet deze boodschap aan de kinderen zien via een tablet. Daarnaast kregen zij ook een cadeautje zoals een knuffel van Phoxy of een muts van PSV.”

Fotocredits: Máxima MC Fotocredits: Máxima MC

Initiatief Phillip Cocu
Het jaarlijkse ziekenhuisbezoek is een traditie van de club sinds 2004. Bewust in december en geïnitieerd door voormalig speler en trainer Phillip Cocu, omdat de kinderen juist tijdens de feestdagen een extra glimlach kunnen gebruiken.

‘Ze verdienen het zo’
Op het gezicht van Kuijpers verschijnt een glimlach wanneer zij terugblikt op voorgaande edities. “De blije gezichtjes, daar doe je het allemaal voor. Elke reactie is heel bijzonder. De kinderen zijn altijd vrolijk, ondanks de situatie waarin ze zitten. Zo’n bezoek doet wel iets met je. Het is een enorm heftige situatie. Voor het kind, maar ook voor de ouders. Het is erg fijn dat we iets voor die kinderen kunnen betekenen. Ze verdienen het zo.”

 ‘Je maakt echt hun dag’
Kuijpers is nu al twee jaar medeorganisator van het PSV Ziekenhuisbezoek. Bij PSV Foundation werkt ze al langer. “Ik werk hier nu zes of zeven jaar. Zo hou ik mij naast de ziekenhuisbezoeken ook bezig met andere initiatieven zoals het ‘PSV Wensverzoek’. Op de vraag wat haar aan dit werk zo erg aantrekt, hoeft ze niet lang na te denken. “Het is enorm dankbaar werk waar je mensen gelukkig mee maakt. Voor ons is het een kleine moeite, maar je maakt echt hun dag.”

Fotocredits: Máxima MC Fotocredits: Máxima MC