Handvol PSV'ers komende dagen in actie

Artikel
Handvol PSV'ers komende dagen in actie

Verschillende PSV’ers vertrekken deze week naar het buitenland voor de kwalificatieronde voor het wereldkampioenschap in Qatar. Vanwege blessures zijn een aantal spelers afgehaakt. Deze ronde reizen drie spelers mee met hun team: Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi en Ritsu Doan.

Sangaré
Sangaré zal zijn team Ivoorkust versterken. Het team speelt 13 november thuis tegen Mozambique en drie dagen later uit tegen Cameroon. De ploeg is op koers om zich te plaatsen voor het WK 2022. Ivoorkust staat momenteel op de eerste plaats in groep D.

Zahavi
Zahavi sluit deze week aan bij de selectie van Israël. Hij speelt op 12 november uit tegen Oostenrijk. De laatste keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden, was op 4 september. Het team won met 5-2. Phillipp Mwene maakte toen zijn debuut namens Oostenrijk, maar zal nu niet bij de returnwedstrijd zijn. Op 15 november speelt Israël thuis tegen Faeröer Eilanden. Israël staat op plek 3 van de 6 in groep F.

Doan
Na een blessureperiode van een paar weken, reist Doan weer mee met Japan. Zijn team speelt op 11 november uit tegen Vietnam. Vijf dagen later speelt zijn team ook uit, maar dan tegen Oman. Japan is nog niet zeker van kwalificatie. Het land staat in groep B op een vierde plaats.

Delanghe alsnog opgeroepen
Tot slot goed nieuws voor doelman Maxime Delanghe. Hij is in extremis opgeroepen voor Jong België. De Belgische beloften spelen op 12 november tegen Turkije en vier dagen later tegen Schotland.

Bekijk ook