Hagenaar Van Lindert ondertekent eerste profcontract

Artikel
Hagenaar Van Lindert ondertekent eerste profcontract

PSV heeft de beloftevolle middenvelder Kees van Lindert (16) gecontracteerd. De uit de jeugdopleiding afkomstige Van Lindert ondertekende maandagavond in het Philips Stadion zijn eerste profcontract dat loopt tot medio 2021.

Eerste shirt    
Kees van Lindert, van 16 januari 2002, speelt sinds 2016 in de jeugdopleiding van PSV. De in Den Haag geboren middenvelder kwam destijds over uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Op De Herdgang speelde hij vervolgens in PSV O15 en sinds dit seizoen in PSV O16. De international van Oranje onder 16 speelde bovendien al enkele duels met PSV O17, dat dit seizoen kampioen werd, mee. Uit handen van technisch manager Marcel Brands ontving hij zijn eerste PSV-shirt met daarop rugnummer 10. “Waar deze komt te hangen?”, zei Van Lindert daarna lachend voor de camera van PSV TV. “Ik denk in mijn kamer.”

Leergierig    
Van Lindert wordt door trainers uit de jeugdopleiding van PSV omschreven als een multifunctionele speler die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan. Hij paste zich sinds zijn komst snel aan het niveau van de PSV Jeugdopleiding aan. “In de twee seizoenen dat ik hier nu ben heb ik heel veel geleerd”, beaamde hij na het zetten van zijn handtekening. “Het niveau bij PSV is toch iets hoger dan ik gewend was en ik heb het hier ook erg naar mijn zin. Dit is een heel mooi moment.”

Van Lindert met zijn eerste PSV-shirt Van Lindert met zijn eerste PSV-shirt

Bekijk ook

Malen kopt PSV naar winst

Video

`We beseffen waar het om gaat`

Video