Guti op zijn plek als verdediger: ‘ik heb erop getraind’

Guti op zijn plek als verdediger: ‘ik heb erop getraind’
2 min
PSV1

Erick Gutiérrez begon niet op zijn natuurlijke positie maar een linie daarachter in de verdediging. Uiteindelijk pakte PSV drie belangrijke punten en daar heeft de Mexicaan zijn bijdrage aan geleverd. Hij reageert op het verloop van de wedstrijd.

Hulp
“Het was niet makkelijk, maar ik heb erop getraind en ben veel geholpen door Jordan Teze”, vertelt Gutiérrez over zijn wedstrijd als centrale verdediger. “We hebben ons er goed op voorbereid. Uiteindelijk ging het om het positiespel en dat hebben we goed gedaan. Elke wedstrijd geef ik 100% en vandaag was het geen uitzondering.”

Volle buit
Het werd nog spannend nadat Willem II tot twee keer toe terug wist te vechten, PSV wist echter de rug recht te houden. “We verwachten ook geen makkelijke wedstrijd. Zij strijden voor lijfsbehoud, dat geeft een ploeg veel motivatie. We verloren onszelf af en toe maar uiteindelijk hebben we de volle buit gepakt. Dat is het belangrijkst. We kijken kritisch naar onszelf, maar we willen blijven winnen. Ik voel me goed in dit team en zit hier op mijn plek.”