'Götze voelt zich goed bij PSV'

Artikel
'Götze voelt zich goed bij PSV'

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Goed nieuws brengt supportersvereniging voor dilemma
In de 30e speelronde zijn vierduizend supporters welkom in het Phillips Stadion. Dat nieuws werd met gejuich ontvangen, maar het zet Harrie Timmermans, voorzitter van Supportersvereniging PSV, ook voor een groot vraagstuk. “Hoe gaan we dat eerlijk doen met 27.000 seizoenkaarthouders? Misschien een vorm van loting of inventariseren wie er überhaupt willen? We gaan het in overleg zo eerlijk mogelijk doen.”

Götze voelt zich goed bij PSV
In de eerste weken van de tweede seizoenshelft moest hij geblesseerd toekijken, maar inmiddels maakt Mario Götze weer minuten. “Ik heb al veel wedstrijden gespeeld en ik voel me heel goed”, vertelt de middenvelder in een interview met het Duitse Bild waar hij ook ingaat op vragen over Roger Schmidt. “Hij is een toptrainer, professioneel gezien en ook op persoonlijk vlak. Ik voel dat hij vertrouwen in me heeft. Dat helpt me ook om vertrouwen in mezelf te hebben en om goed te presteren.”

Medische primeur PSV in het nieuws
Donderdagochtend bracht PSV samen met het Sint Anna Ziekenhuis en Phillips een medische primeur naar buiten. In het ‘Top Performance Center’ wordt ingezet op driedimensionale spiertechnologie, wat sporters zou moet helpen bij het trainen en herstellen. Met een geavanceerd apparaat kan eenvoudig een 3D- echo worden gemaakt van de lengte en samenstelling van spieren. Hierdoor kunnen topsporters meer te weten komen over hun spieren. Veel media hebben het bericht opgepakt.

Gomes hoopt op meer Brazilianen bij PSV
Oud-doelman Heurelho Gomes is inmiddels actief als zaakwaarnemer en predikant. In die eerste rol adviseert hij zijn landgenoten om, net zoals hijzelf, eerst een tussenstap te maken in de Eredivisie. “In Nederland krijgt talent de tijd om zich te ontwikkelen.” In Mauro Júnior en Luis Felipe heeft PSV al twee Brazilianen rondlopen. Gomes hoopt dat dat er snel meer worden. “Het zou mooi zijn als PSV weer een sterke connectie krijgt met Brazilië.”