Götze geniet van de fans: ‘Het volle stadion gaf ons energie’

Götze geniet van de fans: ‘Het volle stadion gaf ons energie’
2 min
PSV1

De laatste voorronde van de Champions League lijkt in zicht nadat PSV een ruime overwinning heeft geboekt op FC Midtjylland. Met een doelpunt en een aantal goede acties was Mario Götze een van de smaakmakers op het veld: “Wij creëerden alle kansen en we lieten geen goals door.”

Energie van de fans
De 2-0 nam Götze zelf voor zijn rekening en bij de 3-0 speelde de middenvelder een grote rol. Goed teamwerk van PSV, zo zag hij zelf ook: “Ik ben ontzettend blij. We speelden een goede eerste helft. In de tweede hadden we wat meer efficiënt kunnen zijn, maar de kansen waren van ons. Om zelf beter te worden is het belangrijk dat het team goed speelt, en dat lieten we vandaag zien. Ook het volle stadion gaf ons energie. Je kan zien dat we ervan genieten en de fans doen dat ook.”

Complimenten Obispo
Ook Hoofdcoach Roger Schmidt is goed gestemd over het resultaat. Hij kijkt uit naar de wedstrijden die de komende tijd nog te wachten staan: “We speelden een goede wedstrijd, negentig minuten lang. We hebben drie geweldige goals gemaakt. In het tweeluik tegen Galatasaray SK speelden we ook goed en ik ben blij dat we het niveau hebben behouden.” Voor Armando Obispo was het zijn debuut in het Europese voetbal. Schmidt vindt dat de verdediger complimenten verdient voor zijn optreden: “Hij heeft zich goed laten zien op de training en in vriendschappelijke wedstrijden en hij bekroont dat nu met een geweldige wedstrijd op hoog niveau.”

Geen grote zwakte
Volgende week dinsdag wacht de return in Denemarken, daar moet PSV de klus klaren. Maar eerst is er nog een ontmoeting met Ajax voor de Johan Cruijff-schaal. “We moeten dit moment gebruiken om een prijs te pakken”, zegt de Hoofdcoach. “We weten dat we kansen hebben en we gaan ons best doen. De volgende wedstrijd is altijd het belangrijkst. Er valt altijd iets te verbeteren, maar vandaag hebben we laten zien dat we geen grote zwakte hebben.”

wedstrijden
PSV1