Goed basisdebuut voor Veerman: ‘Voel me prima in Eindhoven’

Goed basisdebuut voor Veerman: ‘Voel me prima in Eindhoven’
2 min
PSV1

PSV gaat door naar de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi. Na afloop van de wedstrijd zijn er gemengde gevoelens bij de PSV’ers. De overwinning is prettig, maar het spel kon beter. De spelers reageren bij ESPN.

Veerman
Joey Veerman was de man van de wedstrijd met een goal en een assist. Hij past zich snel aan bij PSV. “Ik ben tevreden met het doelpunt en de assist, maar ons getoonde spel kon beter”, vertelt de middenvelder. “Telstar kwam aardig onder het gevaar uit, het was lastig om tot voetballen te komen. Gelukkig heb ik me van mijn goede kant laten zien. De aanpassing naar de nieuwe ploeg gaat goed. De trainingen gaan naar behoren en ik voel me prima in Eindhoven. 

Gakpo
Cody Gakpo viel in de tweede helft in om wat extra gevaar te brengen. PSV zette een tandje bij en de voorsprong viel uiteindelijk: “We hebben niet goed onze kansen benut, dus we maken het onszelf onnodig lastig. We moesten even orde op zaken stellen en dat lukte. In de tweede helft hebben we meer kansen gecreëerd, maar die moeten er natuurlijk wel in. Nu kunnen we ons richten op de volgende ronde en de wedstrijd van zondag. Dat is nu het belangrijkste.”

Zahavi
Na twee maanden aan herstel maakte Eran Zahavi weer zijn eerste minuten. “Ik ben blij dat ik terug ben, dit was een belangrijke dag voor me”, reflecteert de spits. “Alles gaat de goede kant op. Ik heb twee goede maanden aan revalidatie gehad. Ik moet mijn ritme nog vinden, dat is niet makkelijk, maar elke keer als ik op het veld sta ben ik blij. Ik ben nooit gestopt met trainen. Het was nog mooier geweest als ik had gescoord, maar hopelijk kan ik dat de volgende wedstrijd doen.