Go Ahead vecht voor ieder puntje

Go Ahead vecht voor ieder puntje
2 min

Promovendus Go Ahead Eagles staat op dit moment waar het wil staan: boven de degradatiestreep. Dat Go Ahead daar nu staat komt door het doelsaldo, want Excelsior en Roda JC Kerkrade hebben evenveel punten (20). Nummer laatst ADO Den Haag heeft slechts één puntje minder. Het ligt zo dicht bij elkaar dat ieder puntje van levensbelang is voor de Deventenaren.

Hendriks op dreef
Daarom kwam de 2-2 tegen sc Heerenveen van vorige week als geroepen. Sam Hendriks was wederom trefzeker in dat duel. Hij is clubtopscorer met zes doelpunten dit seizoen. Drie van die goals maakte hij in de afgelopen vier wedstrijden.

Talisman
Als Hendriks scoort is dat dit seizoen altijd goed voor een punt of meer voor Go Ahead.  Zo scoorde hij, naast tegen sc Heerenveen, één keer tegen AZ (2-2) en twee keer tegen zowel Excelsior (3-0) als ADO Den Haag (3-1).

Eerder dit seizoen won PSV met 1-0 van het Go Ahead Eagles van PSV-huurling Marcel Ritzmaier Eerder dit seizoen won PSV met 1-0 van het Go Ahead Eagles van PSV-huurling Marcel Ritzmaier

Linkerrijtje
Go Ahead Eagles verzamelde slechts vijf punten tegen teams die momenteel in het linkerrijtje staan (dertien wedstrijden), het minste van alle ploegen. Drie van die punten kwamen door de 1-0 overwinning op Feyenoord van 6 november. Dat was ook de laatste keer dat Go Ahead de nul hield in de Eredivisie, de dertien wedstrijden daarna hield de ploeg van coach Hans de Koning het doel niet schoon.

Ritzmaier
Marcel Ritzmaier en Rochdi Achenteh van Go Ahead hebben allebei een PSV-verleden. Eindhovenaar Achenteh speelde in de jeugd maar schopte het niet tot het eerste elftal. Ritzmaier speelde vooralsnog negen eredivisieduels voor PSV. Go Ahead huurt de Oostenrijker dit seizoen.