‘Gewonnen, dat telt’

‘Gewonnen, dat telt’
2 min
PSV1

Denzel Dumfries was het met de ESPN-verslaggevers eens dat PSV – RKC Waalwijk geen wedstrijd was die veel voetballiefhebbers zich over een aantal jaar nog zullen herinneren. ‘We hebben gewonnen, dat telt’, zei de aanvoerder van PSV.

Minder begin
Dumfries werd door ESPN gevraagd naar het begin van PSV, dat niet heel goed was. Doelman Yvon Mvogo moest een aantal keer reddend optreden, net als Lars Unnerstall eerder deze week tegen FC Volendam. “We begonnen zeker niet goed”, aldus Dumfries. “Maar we hebben de nul gehouden en scoren twee keer. Dat telt. We voelden dat het er vandaag niet helemaal inzat, maar het belangrijkste was dat we zouden winnen. Dat is gelukt.”

Teze blij
Daarna was het woord bij ESPN aan Jordan Teze. De verdediger is bijna niet meer weg te denken uit het centrum van PSV, terwijl hij aan het begin van dit seizoen nog niet zo heel vaak als A-selectiespeler in actie was gekomen. “Ik speel veel wedstrijden en ik denk dat ik het goed doe”, zei Teze. “In de voorbereiding draaide ik goed mee. De trainer vroeg me destijds of ik het zag zitten om centraal te spelen. Daar hebben we vanaf toen op ingezet en ik heb er veel vertrouwen van gekregen. Ik ben niet gemakzuchtig, dus ik blijf er hard voor werken.”