Gevolgen kabinetsbesluit voor PSV-teams

Artikel
Gevolgen kabinetsbesluit voor PSV-teams

Het kabinet heeft dinsdagavond een update gegeven over de nieuwe maatregelen in de strijd tegen het oplopende aantal covid-19-besmettingen. De competities van de jeugdteams van PSV Academy zijn per direct stilgelegd. PSV, Jong PSV en PSV Vrouwen blijven voorlopig hun wedstrijden zonder publiek spelen.

De overheid heeft in eerste instantie bepaald dat enkel de wedstrijden in het betaald voetbal met Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie doorgang zouden vinden. Er is tevens toestemming gegeven om deel te nemen aan de Europese competities en deze duels te spelen zonder publiek.

Het besluit voor betaald voetbal is woensdagavond na een debat in de tweede kamer door Minister van Ark uitgebreid met de toevoeging van Vrouwen Eredivisie. Voor PSV Vrouwen, dat binnen de club naast PSV en Jong PSV als profteam is ingericht en georganiseerd, is dit een belangrijke uitkomst voor de continuïteit van de competitie en de voorbereiding op de UEFA Women’s Champions League.  

Voor PSV Academy zijn de competities van PSV O18 tot en met PSV O13, Jong PSV Vrouwen en PSV FUNdament tijdelijk stilgelegd voor minimaal vier weken. De trainingen van de jeugteams op PSV Academy blijven wel doorgang vinden. PSV Campus De Herdgang blijft gesloten voor publiek.

Supporters die voor aankomende duels van PSV, Jong PSV of PSV Vrouwen kaarten hebben gereserveerd of afgenomen, zijn persoonlijk per mail op de hoogte gebracht over de gevolgen voor hen.