Gevecht om de volle buit eindigt in remise op De Vijverberg

Artikel
Gevecht om de volle buit eindigt in remise op De Vijverberg

Jong PSV heeft, met nog twee wedstrijden te gaan, zicht op een tiende plaats. Daarvoor moet het echter wel winnen uit bij De Graafschap, een team dat de punten zelf hard nodig heeft. Na een wedstrijd met genoeg spektakel zal vooral de neutrale supporter tevreden zijn.

Veerkracht
Voor een volgeladen Vijverberg betraden beide ploegen het veld. Voor De Graafschap, dat nog hoop had op de play-offs, was het erop of eronder. En dat was aan het publiek te merken. Zij schreeuwden hun ploeg naar een vroege voorsprong. Jong PSV toonde zich daarna veerkrachtig en sloot de gelederen. Telkens wist het onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen, maar de eerste kans kwam pas in de 37e minuut. Bakayoko stuurde zijn directe tegenstander het bos in. Zijn schot werd door een tweede verdediger geblokt. Toch was duidelijk dat Jong PSV meer grip op de wedstrijd kreeg en die constatering werd na rust al snel tastbaar.

Belegering

Alsof het een finale was, zo uitbundig waren de supporters. De mannen van Ruud van Nistelrooy lieten zich niet gek maken en vervolgde hun jacht naar de gelijkmaker. Het was dan ook geen verrassing dat Bakayoko, op aangeven van Mathias Kjølø, de stand gelijktrok. Het thuispubliek ging er vol achterstaan en vanaf de 75e minuut werd het doelgebied van Vincent Müller constant belegerd. Toch stormde de mannen in het rood en wit zo nu en dan naar voren. Een lage voorzet Bakayoko werd maar net gemist door August Priske Flyger, die hem anders voor open doel had kunnen binnentikken. In de allerlaatste minuten is Müller nog van belangrijke waarde door meerdere ballen weg te werken. Zo knokte Jong PSV zich naar een zeer verdiend punt op De Vijverberg.

Müller; Markelo, Felipe, Comenencia, (88/Leysen) Bahadir; Kjølø, (54/Kreekels) Timan, Colyn; Bakayoko, (55/Priske Flyger) Romero, (88/Touré) Thomas.

Bekijk ook