Gevaar van Sparta inmiddels bekend bij PSV

Gevaar van Sparta inmiddels bekend bij PSV
2 min

Coach Alex Pastoor heeft van Sparta Rotterdam een ploeg gemaakt die het iedereen lastig kan maken. In het eerste seizoen na hun terugkeer in de Eredivisie bezetten de Kasteelheren een dertiende plek en haalden ze de halve finale van de KNVB beker.

Twee goals Ramselaar
Dat Sparta een gevaarlijke tegenstander is, weet PSV maar al te goed. In het Philips Stadion maakte Bart Ramselaar eerder dit seizoen pas in de 78e minuut de enige treffer van de wedstrijd. Drie dagen later was een doelpunt van Ramselaar niet genoeg voor de overwinning. In de tweede ronde van de KNVB beker won Sparta op het Kasteel met 3-1, door doelpunten van Bart Vriends, Zakaria El Azzouzi en Loris Brogno.

Enige verlies in veertien duels
Dat was wel de enige overwinning van Sparta op PSV in veertien wedstrijden, in alle competities zowel uit als thuis. De laatste eredivisieoverwinning van Sparta dateert van 3 november 2001, toen Mateja Kezman PSV op voorsprong zette, maar Aron Winter en Danny Koevermans Sparta een 2-1 overwinning bezorgden.

Halve finale
In de beker won Sparta na PSV ook van Heracles Almelo en FC Volendam, waarna het op 1 maart in de halve finale werd uitgeschakeld door Vitesse. Vier dagen later wonnen de Spartanen toen wel de stadsderby tegen Feyenoord met 1-0, door een doelpunt van Mathias Pogba.

Drie op rij?
Daarna verloor Sparta uit nog met 5-0 bij Vitesse, maar won het de week voor de interlandbreak wel weer thuis met 3-1 van Heracles Almelo. Daarom zou Sparta tegen PSV een kleine mijlpaal kunnen bereiken, want de club won in de Eredivisie sinds december 2008 niet meer dan twee thuiswedstrijden op rij. PSV is er alles aan gelegen dat te voorkomen.