Geslaagde FUNdamentdag!

Artikel
Geslaagde FUNdamentdag!

De jongste jeugdteams van PSV beleefden afgelopen woensdag hun derde FUNdamentdag van het seizoen. Dit keer stond het thema verdedigen centraal, dit leverde weer een fanatieke en leerzame middag op.

Op woensdag 21 november stond de derde FUNdamentdag op het programma. De talenten in leeftijdscategorie O12, O11 en O10 van de locaties Nijmegen, Helmond, Eindhoven en Gilze kwamen bijeen op de Herdgang. Het centrale trainingsthema was verdedigen met het principe pressie op de helft tegenpartij, verdedigen in ondertal en de tegenstander een kant op dwingen. De spelers van alle locaties werden gemixt en er werd fanatiek met veel plezier getraind. Daarnaast werden de talenten uitgedaagd in specifieke testen: de passing test, sprint/agility en het beweegparcours stonden op het programma.

De meetgegevens worden gebruikt als hulpmiddel in het ondersteunen van het individu en het ontwikkelen van onze jeugdspelers. We kijken terug op een geslaagde middag. De volgende FUNdamentdag staat gepland op 19 december op sportcomplex De Herdgang.