Georginio Wijnaldum naar Newcastle United

Artikel
Georginio Wijnaldum naar Newcastle United

Georginio Wijnaldum verruilt PSV voor Newcastle United. Zaterdagochtend ondertekenden beide clubs de transferovereenkomst. De 24-jarige Rotterdammer heeft de medische keuring met goed gevolg doorstaan en vertrekt nog dit weekeinde met zijn nieuwe club naar de Verenigde Staten. Wijnaldum tekent voor vijf seizoenen. Over de financiële voorwaarden van de transfer worden door beide clubs geen mededelingen gedaan.

'Geweldige voetballer'
Technisch manager Marcel Brands feliciteert Wijnaldum met zijn overgang naar de Premier League. ‘Wij raken helaas een geweldige voetballer en een fantastisch persoon kwijt, maar we gunnen Georginio deze stap van harte’, reageert Brands. ‘Hij vertrekt als aanvoerder van een kampioensploeg, dat is iets waar wij en hij trots op mogen zijn.

Landstitel, beker en supercup
Wijnaldum speelde vier seizoenen voor PSV. Hij kwam in 2011 over van Feyenoord. In Eindhoven won hij de Super Cup (2012), de KNVB beker (2012) en afgelopen seizoen de landstitel. In totaal speelde de international 154 officiële wedstrijden waarin hij 57 keer scoorde.

PSV zal later dit seizoen op passende wijze afscheid nemen van Georginio Wijnaldum