Gemis Lozano biedt anderen de kans

Artikel
Gemis Lozano biedt anderen de kans

Zonder de geschorste Hirving Lozano gaat PSV zondag naar De Kuip om te winnen. “Lozano is een speler met ontzettend veel kwaliteiten, maar dat moeten we opvangen met de totale ploeg. Er staat zondag een sterk team, dat kan winnen van Feyenoord”, vertelde hoofdcoach Phillip Cocu vrijdagmiddag op De Herdgang.

Lozano  
In De Kuip mist PSV de Mexicaan, ongeacht of PSV in beroep gaat tegen de beslissing. Vrijdag oordeelde de tuchtcommissie dat Lozano drie duels plus één voorwaardelijk moet toekijken, naar aanleiding van zijn rode kaart tegen sc Heerenveen. “Ik blijf het zwaar gestraft vinden. We hebben er alles aan gedaan om aan te tonen dat hij niet gedaan heeft wat er beweerd wordt. Of we in beroep gaan? We hebben nog even om hierover na te denken”, aldus Cocu die zich niet wil verschuilen achter excuses. “Ik denk dat iedereen in een seizoen weleens te maken krijgt met dit soort situaties. We zullen omgaan met de situatie zoals die is. We zetten zondag een sterk team neer, ook zonder Lozano.”

Van Ginkel en De Jong terug  
Marco van Ginkel en Luuk de Jong, die deze week apart trainden vanwege fysiek ongemak, sloten vrijdagochtend weer aan bij de groepstraining in het Philips Stadion. Volgens Cocu verwachten beide spelers er zondag bij te zijn. “Als zij geen terugslag krijgen, wat we niet verwachten, zijn ze er tegen Feyenoord bij.”

De Kuip  
In De Kuip verloor PSV vaker dan dat het er won. Traditioneel is het duel met de Rotterdammers zelfs één van de lastigste voor PSV. Een jaar geleden, bijvoorbeeld, verloor PSV de laatste kans op de titel door met 2-1 te verliezen. “Vorig jaar waren vond ik mijn ploeg echt onder de indruk van het stadion, de mensen en de sfeer. Dat zag ik eerder dit jaar, in het bekertoernooi, al minder. Op diezelfde wijze moeten we de wedstrijd zondag ingaan. Het helpt dat veel spelers al een aantal van dit soort duels gespeeld heeft”, aldus Cocu, die een beroep doet op het mentale aspect van zijn team. “We moeten bezig zijn met de aspecten waar we zelf invloed op hebben. Dat is ons eigen spel, het team, elkaar. Geen dingen van buitenaf. Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is dat niet zo.”